MULTIMEDIA CORNER

MULTIMEDIA
CORNER

Αρμενία | Κάτι τρέχει στο Γερεβάν με τις ρωσικές σημαίες – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 24/11/2020 at 16:20

Στο επίκεντρο χλευαστικών σχολίων βρέθηκε ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιαν, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται τεράστια κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης του, κατά την τελευταία σύρραξη με το Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. 

Αρκετοί σχολιαστές στο Twitter και σε άλλα ΜΚΔ, τις τελευταίες μέρες σχολιάζουν ότι, η κυβέρνηση του Πασινιάν “συνεχίζει να αποδεικνύει τις λαμπρές διπλωματικές ικανότητές της” υπονομεύοντας την αρμενική περιφερειακή θέση και καταστρέφοντας την ήδη αποδυναμωμένη συνεργασία με τη Ρωσία.

Και αυτό γιατί, στις 21 Νοεμβρίου, κατά την σειρά συναντήσεων μεταξύ της ρωσικής αντιπροσωπείας συμπεριλαμβανομένου του Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και του Υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, με την Αρμενική ηγεσία, οι τελευταίοι «κατά λάθος», ξέχασαν επιδεικτικά να βάλουν ρωσική σημαία εντός της αίθουσας όπως είθισται άλλωστε σε τέτοιου επιπέδου συναντήσεις. 

Αν αναλογιστεί κανείς, ότι η Ρωσία είναι ο μοναδικός πραγματικός σύμμαχος που απέμεινε στην Αρμενία, η οποία σταμάτησε έναν καταστροφικό πόλεμο για τον αρμενικό στρατό, κυριολεκτικά στο “παρά πέντε”, τότε η απουσία της ρωσικής σημαίας από την αίθουσα, είναι επιεικώς αδικαιολόγητη. 

Σχολιάζοντας τις φωνές για την υπόθεση με τις σημαίες, η γραμματέας Τύπου του αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών Άννα Ναγδαλιάν, είπε σε δημοσιογράφους ότι «δεν υπήρξε παραβίαση του διπλωματικού πρωτοκόλλου» και ότι αυτή είναι η συνήθης πρακτική του Γερεβάν κατά τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου. 

Ωστόσο, το γεγονός ότι η ρωσική σημαία εμφανίστηκε σε φωτογραφίες αφού τα μέσα ενημέρωσης επέστησαν την προσοχή στο περιστατικό, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Γερεβάν… 

Διαβάστε επίσης: Ναγκόρνο Καραμπάχ | Η επιστράτευση, τα UAVs, η αεράμυνα και τα λάθη που οδήγησαν στην ήττα

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

Διαβάστε Περισσότερα
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This