Τουρκία | Ξανά εμπόδιο στην επιχείρηση IRINI – Αρνήθηκε έλεγχο πλοίου από την ευρωπαϊκή δύναμη στη Λιβύη
Defence Redefined
Published on 11/10/2022 at 17:30

Η Τουρκία αρνήθηκε για άλλη μια φορά να συμμορφωθεί με το ψήφισμα του ΣΑ του ΟΗΕ 2292, με βάση το οποίο αναπτύχθηκε η επιχείρηση IRINI. 

Συγκεκριμένα, η Τουρκία για άλλη μια φορά αρνήθηκε να αποδεχθεί αίτημα συναίνεσης του κράτους σημαίας για επιθεώρηση του πλοίου MATILDE A, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της ευρωπαϊκής δύναμης. Το σχετικό ψήφισμα σχετίζεται με το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και η Τουρκία δεν είναι η πρώτη φορά που αρνείται να συναινέσει στους προβλεπόμενους ελέγχους. 

Αξίζει να αναφερθεί πως την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα ανέλαβε την διοίκηση της επιχείρησης. Η παράδοση καθηκόντων πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση του Τάραντα της Ιταλίας, από τον Ιταλό Υποναύαρχο Fabrizio Rutteri στον Αρχιπλοίαρχο Στυλιανό Δημόπουλο ΠΝ, παρουσία του Ιταλού Διοικητή της επιχείρησης IRINI Υποναυάρχου  Stefano Turchetto. Η Φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟΝ παρέλαβε καθήκοντα πλοίου έδρας εν πλω Διοικητού από την ιταλική Φρεγάτα ITS LIBECCIO, με Εν Πλω Επιτελείο της Επιχείρησης (FHQ) προς υποστήριξη του Διοικητού, το οποίο μεταξύ άλλων στελεχώνεται και από  Έλληνες επιτελείς.

Διαβάστε επίσης: Λιβύη | Κοινή στρατιωτική εκπαίδευση με τον Τουρκικό στρατό στην Κωνσταντινούπολη

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This