ΤΑΜΣ ΥΠΕΡΙΩΝ | Επιθετικές και αμυντικές ενέργειες με μηχανοκίνητες δυνάμεις, πυροβολικό και αεροπορία
Defence Redefined
Published on 27/10/2022 at 17:00

Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2022, η 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού, εκτέλεσε στο Πεδίο Βολής Καλού Χωριού, την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΥΠΕΡΙΩΝ – 2022», στην οποία συμμετείχε προσωπικό και μέσα της Ταξιαρχίας. 

Η άσκηση ήταν διπλής ενεργείας και εξέτασε σενάρια αμυντικών και επιθετικών ενεργειών. Ειδικότερα, αρχικά εξετάστηκε αμυντική ενέργεια για αναχαίτιση εισχωρήσαντων δυνάμεων και ακολούθως επιθετική ενέργεια για εξάλειψη της εισχώρησης από Συγκρότημα Μηχανοκίνητου Τάγματος Πεζικού. Η ενέργεια της Ταξιαρχίας υποστηρίχθηκε από πυρά των οργανικών της μέσων πυροβολικού και όλμων, καθώς και ζεύγος επιθετικών ελικοπτέρων της Διοίκησης Αεροπορίας. 

Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζήμιχαηλ, καθώς και η Ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, όπου διαπίστωσαν το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας της Ταξιαρχίας.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: ΤΑΜΣ ΙΡΙΣ 2022 | Ανακατάληψη εδάφους και επίδειξη δυνατοτήτων από την Εθνική Φρουρά – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This