«ΤΑΛΩΣ/2022» | Γαλλικά Rafale στους Κυπριακούς αιθέρες εν όψει κοινής άσκησης
Defence Redefined
Published on 10/02/2022 at 17:52

Πτήσεις μαχητικών της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας πραγματοποιήθηκαν εντός του εναερίου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τα γαλλικά μαχητικά Rafale απογειώθηκαν από το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle, που βρίσκεται αυτή την περίοδο στη Μεσόγειο. Το αεροπλανοφόρο αναμένεται, όπως μεταφέρει το ΚΥΠΕ, να καταπλεύσει στο λιμάνι Λεμεσού περί τα τέλη Φεβρουαρίου

Όπως αναφέρει το ΥΠΑΜ, η εκπαιδευτική δραστηριότητα η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου – Γαλλίας, θα πραγματοποιηθεί σε τμήματα του χερσαίου και εναέριου χώρου της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Κύριος σκοπός της άσκησης είναι ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εκπαίδευση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε πραγματικές συνθήκες. Οι πτήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αεροπορικής άσκησης «ΤΑΛΩΣ/2022» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή και αφορά στην εικονική προσβολή στόχων από τα μαχητικά αεροσκάφη και στην αντίδραση των αντιαεροπορικών συστημάτων της Εθνικής Φρουράς.

Με πληροφορίες από: ΥΠΑΜ, ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: “ΜΕΔΟΥΣΑ 11” | “Μεσογειακό Τείχος” από Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, ΗΑΕ και Γαλλία

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This