ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τίτλοι τέλους για τα Τουρκικά F-35 | Ψήφισμα Γερουσίας των ΗΠΑ
Defence Redefined
Published on 13/06/2020 at 14:00

Τέλος στα τουρκικά F-35 βάζει με ψήφισμα της, η αμερικανική Γερουσία. Τα έξι μαχητικά 5ης γενιάς που φέρουν τα τουρκικά εθνόσημα και βρίσκονται στη βάση Luke της Αριζόνα, θα ενταχθούν στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ. 

Λόγω αποκλεισμού της Τουρκίας από πρόγραμμα κατόπιν αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400, τα έξι αεροσκάφη F-35A που αγόρασε η Τουρκική Αεροπορία μεταβιβάζονται στην Αμερικανική Αεροπορία σύμφωνα με το σχέδιο νόμου National Defense Authorization Act για το Οικονομικό Έτος 2021 που κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Γερουσίας. Δεν έχουν ωστόσο γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες αγοράς των έξι αεροσκαφών από τις ΗΠΑ.

Η Τουρκία έχει απειλήσει τις ΗΠΑ με την αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να συμβεί, εξαιτίας του οπλοστασίου των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, το οποίο είναι είναι αμερικανικό-δυτικό καθώς η χώρα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζεται επίσης ότι το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) και η Εθνική Αρμενική Επιτροπή των ΗΠΑ (ΑNCA) είχαν ξεκινήσει από κοινού το 2018 την εκστρατεία #NoJetsForTurkey με σκοπό την παρεμπόδιση της πώλησης των F-35 στην Τουρκία.

#NoJetsForTurkey Campaign ©HALC

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Open TV και του “Έθνους” στην Ουάσιγκτον Μιχάλη Ιγνατίου, ανάμεσα σε άλλα η Τουρκία σκόπευε να αγοράσει 100 αεροσκάφη F-35. 

Διαβάστε επίσης: 

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιθυμεί πλήρεις δυνατότητες DEAD / SEAD σε F35A

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This