ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ επιθυμεί πλήρεις δυνατότητες DEAD / SEAD σε F35A
Defence Redefined
Published on 09/06/2020 at 19:29
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (DoD) υπέγραψε σύμβαση για προσθήκη της δυνατότητας πλήρους καταστροφής / καταστολής εχθρικής αεράμυνας (DEAD / SEAD) από το F-35A Lightning II Joint Strike Fighter (JSF). Η δημοσίευση της σύμβασης για την υπόψη αναβάθμιση από την κατασκευάστρια εταιρεία Lockheed Martin έγινε την 1η Ιουνίου.

Το κόστος ανέρχεται στα 36,78 εκατομμύρια δολάρια Αμερικής για την ανάπτυξη και την πιστοποίηση των τροποποιήσεων που θα καταστήσουν τα μαχητικά F35A παρτίδες (Lot) 14 και 15 της Αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) (αλλά και των λοιπών χρηστών του αεροσκάφους) πλήρως ικανά για την ανάληψη τέτοιων επιχειρήσεων.

Οι αποστολές DEAD / SEAD είναι από τις θεμελιώδεις επιχειρήσεις που καλείται να φέρει εις πέρας το εν λόγω αεροσκάφος πέραν των υπολοίπων δυνατοτήτων του. 

Η USAF ανακοίνωσε την αρχική επιχειρησιακή ικανότητα (IOC) για το F-35A τον Αύγουστο του 2016, κατά την οποία η υπηρεσία ανέφερε ότι το αεροσκάφος ήταν σε θέση να διεξάγει «περιορισμένες» αποστολές DEAD / SEAD. Παρόλο που δεν καθόρισε ακριβώς τι εννοούσε με περιορισμένη ικανότητα. 

Πιθανότατα περιελάμβανε την εκτέλεση των επιχειρησιακών αποστολών χρησιμοποιώντας το πακέτο βασικών όπλων που κυκλοφόρησε εκείνη τη εποχή, το οποίο περιελάμβανε GBU-31/32 1.000 lb / 2.000 lb Joint Direct Attack Munitions (JDAMs). Από τότε, το πακέτο λογισμικού Block 3F έχει συμπεριλάβει την GBU-39 μικρής διαμέτρου βόμβα (SDB) και AGM-154Α / C κοινή Stand-Off Weapon (JSOW) βόμβα ολίσθησης, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί.

Για τις επιχειρήσεις A2/AD (anti-access/area denial) τα αεροσκάφη θα εξοπλιστούν με το υπό ανάπτυξη Stand-in Attack Weapon (SiAW) το οποίο θα αξιοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τον προηγμένο πύραυλο αντι-ραντάρ AGM-88E της Northrop Grumman.

 

 

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This