Τάσος Ισαάκ | 26 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του – Οι εγκληματίες παραμένουν ατιμώρητοι
Defence Redefined
Published on 11/08/2022 at 16:58

Συμπληρώνονται σήμερα 26 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και οι εγκληματίες παραμένουν ακόμα ατιμώρητοι.

Η άφιξη της μεγάλης πορείας των μοτοσυκλετιστών το 1996, από το Βερολίνο στην Κύπρο είχε σκοπό να διαδώσει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η Τουρκία κρατά ακόμα την Κύπρο διαιρεμένη και σκλαβωμένη. Η Κύπρος παρέμενε μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου η τελευταία διαιρεμένη Ευρωπαϊκή χώρα, καθότι υπέμενε για 22 χρόνια την κατοχή από τα Τουρκικά στρατεύματα.

 Ο Ραούφ Ντενκτάς ως ηγέτης της αποσχιστικής οντότητας του ψευδοκράτους, σε συνεννόηση με την Τουρκική κυβέρνηση, είναι αποφασισμένος να ανοίξει ένα νέο κύκλο αίματος στην Κύπρο ώστε να μην περάσει το αντικατοχικό μήνυμα των μοτοσυκλετιστών και των διαδηλωτών. Ξεκαθαρίζει πως αν η πορεία παραβεί τις γραμμές του Τουρκικού κατοχικού στρατού, τότε θα ανοίξει πυρ κατά άοπλων διαδηλωτών. 

Οι διαδηλωτές, θέλοντας να περάσουν το αντικατοχικό μήνυμα και να κρατήσουν ανοιχτή τη φλόγα του αγώνα για απελευθέρωση, προχωρούν στην πράσινη γραμμή. Τότε, ο Τάσος Ισαάκ, στην προσπάθεια του να επγκλωβίσει άλλον Κύπριο διαδηλωτή από την μανία των τούρκων παρακρατικών, πέφτει και ξυλοκοπείται μέχρι θανάτου. 

Το έγκλημα είχε την πλήρη συνέργεια του Τουρκικού κράτους και παρακράτους. Είχαν ήδη φτάσει οργανωμένα ομάδες γκρίζων λύκων στα κατεχόμενα ενώ στα ντοκουμέντα φαίνονται ξεκάθαρα μέλη των λεγόμενων «δυνάμεων ασφαλείας» του ψευδοκράτους να χτυπούν μέχρι θανάτου τον Τάσο Ισαάκ. Μεταξύ τους ο Ερχάν Αρικλί, πρώην σύμβουλος της κατοχικής αρχής για το Κυπριακό και εκλελεγμένος «βουλευτής» στην παράνομη βουλή των κατεχομένων. 

Πέραν τούτων, πρόσφατα είχαμε ακόμα μία παραδοχή του τότε διοικητή των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού κατοχικού στρατού, Χασάν Κουντακτσί, ο οποίος δήλωσε ξεκάθαρα πως αυτός έδωσε την εντολή για την επίθεση στους διαδηλωτές στις 11 Αυγούστου αλλά και για την δολοφονία του Σολωμού Σολωμού στις 14 Αυγούστου.

26 χρόνια μετά, οι οικογένειες των θυμάτων αλλά και το σύνολο του Κυπριακού Ελληνισμού ζητούν δικαίωση. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει χρέος να πιέσει και να προχωρήσει στην εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης των δολοφόνων του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού. Η θυσία του Τάσου και του Σολωμού κρατούν μέχρι σήμερα αναμμένη τη φλόγα του αντικατοχικού αγώνα για απελευθέρωση και επιστροφή. 

Διαβάστε επίσης: Μνημόσυνο Ισαάκ και Σολωμού – Η μνήμη έτρεξε για άλλη μια χρονιά

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This