Σύσκεψη Πυροσβεστικού Σώματος και Δασικής Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου
Defence Redefined
Published on 18/04/2022 at 18:00

Πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Η σύσκεψη ολοκλήρωσε τον κύκλο των συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο διάστημα σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα, Ιωάννινα, Κρήτη, καθώς και στην Αθήνα, με συμμετοχή των αντίστοιχων περιφερειακών υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Αμυρά και τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του γενικού γραμματέα Δασών, Κωνσταντίνου Αραβώση και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου ενώ παρευρέθηκε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος και το σύνολο της φυσικής ηγεσίας του ΠΣ.

Διαβάστε επίσης: Πρόεδρος της Δημοκρατίας | Τίμησε τα μέλη της κυπριακής αποστολής που έδωσαν μάχη στην Ελλάδα

Η πρόληψη και οι συνέργειες αποτελούν τα δύο κλειδιά για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης αλλά και για την καλύτερη προετοιμασία του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου, όπως τόνισαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, πριν την έναρξη ευρείας σύσκεψης των υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας για την περιοχή της Αττικής.

Όπως γνωστοποίησε μάλιστα ο κ. Αμυράς μέσα στις επόμενες μέρες, στο πλαίσιο της πρόληψης, με τη συνεργασία του υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και της Δασικής Υπηρεσίας, πρόκειται να καθαριστούν 40.000 στρέμματα κρίσιμων δασικών οικοσυστημάτων, ενώ θα διανοιχθούν περίπου 1.600 χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών καθώς επίσης θα συντηρηθεί και θα διανοιχθεί δασικό οδικό δίκτυο που φτάνει τα 16.000 χιλιόμετρα. Οι κκ. Στυλιανίδης και Αμυράς επικεντρώθηκαν στην νέα αρχή που σηματοδοτεί η συνεργασία ανάμεσα στο Πυροσβεστικό Σώμα και την Δασική Υπηρεσία μετά από 24 χρόνια.

Επιπλέον, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε πως είναι δύσκολη δουλειά δεν πετάμε στα σύννεφα, ξέρουμε ότι έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα έχουμε και την ενίσχυση των εναέριων μέσων αλλά θεωρώ ότι αυτό που γίνεται σήμερα και ολοκληρώνεται είναι η βασική μας πυξίδα για να αντιμετωπίσουμε το δύσκολο καλοκαίρι, η συνεργασία των ανθρώπων, γιατί τις πυρκαγιές τις σβήνουν σε συνεργασία οι πυροσβέστες με τις δασικές υπηρεσίες.

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ανέφερε πως το 95% των πυρκαγιών στην Ελλάδα δυστυχώς προέρχονται από ανθρώπινη αμέλεια. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Εμείς είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη, η κλιματική κρίση δυστυχώς είναι παρούσα και βγάζει δόντια αλλά κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας έτσι ώστε να αντιμετωπίσουμε κι αυτό το ζήτημα.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Latsco S.I | Συνεργασία με την S.A.S και δωρεά drones SARISA στο Πυροσβεστικό Σώμα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This