ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Σύλληψη ΣΥΟΠ | Τι προνοεί η σύμβαση σε περίπτωση επιβολής ποινικών αδικημάτων
Defence Redefined
Published on 21/01/2021 at 17:44

Στην σύλληψη 27χρονου Συμβασιούχου Οπλίτη, προχώρησε την Δευτέρα η Αστυνομία, για την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε σε υποστατικό της Cyta στην περιοχή Αγίας Φύλας στις 13/12/2020. Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, εξέδωσε ένταλμα κράτησης πέντε ημερών εναντίον του 27χρονου. 

Διαβάστε επίσης: Προαγωγές ΣΥΠ και εθελοντριών Υπαξιωματικών – Πότε αναμένεται να γίνουν

Το συμβάν σύμφωνα με την Αστυνομία: 

Το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου, το υποστατικό της ΑΤΗΚ στην περιοχή Αγίας Φύλα, έγινε στόχος βομβιστών, ενώ ακολούθησε ρίψη μολότοφ σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας της περιοχής καθώς και απόπειρα εμπρησμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Λεμεσού.

Σύμφωνα με την αναφορά της Αστυνομίας, ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε 20 λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές στην είσοδο του τηλεπικοινωνιακού κέντρου. Η σκηνή αποκλείστηκε και από εξετάσεις πυροτεχνουργού διαπιστώθηκε ότι η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό χαμηλής ισχύος.

Επιπλέον, εκτιμάται ότι, οι δράστες είναι τα ίδια πρόσωπα που αμέσως μετά την έκρηξη βόμβας, έριξαν βόμβες μολότοφ και κροτίδες σε υποκατάστημα της Ελληνικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Λίγη ώρα αργότερα, οι δράστες, επιχείρησαν να κάψουν με μολότοφ, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Λεμεσού, που βρίσκεται στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Άμυνας | Προχωρά η διαδικασία πρόσληψης των ΣΥΟΠ – Όλες οι πληροφορίες για τους υποψήφιους

Τι προνοεί η σύμβαση των ΣΥΟΠ σε περίπτωση που υποπέσει σε ποινικά αδικήματα: 

Εάν ο 27χρονος καταδικαστεί, τότε υπάρχει περίπτωση να τεθεί αυτόματα εκτός σώματος της Εθνικής Φρουράς. 

Συγκεκριμένα, η σύμβαση τερματίζεται: 

“Χωρίς ειδοποίηση, σε περίπτωση που ο Οπλίτης καταδικαστεί για κακούργημα, για αδίκημα που ενέχει έλλειψη τιμιότητας ή ηθική αισχρότητα, για αδίκημα ανυποταξίας, για αδίκημα που αφορά καλλιέργεια, κατοχή διακίνηση ή εμπορία παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών ή για οποιοδήποτε αδίκημα προβλέπεται στα άρθρα 13 έως 101 του περί Στρατιωτικού Ποινικού Κώδικα και Δικονομίας Νόμου του 1964.

Χωρίς ειδοποίηση, σε περίπτωση παράβασης οιουδήποτε όρου της Σύμβασης από τον Οπλίτη ή λόγω επιβολής ποινής πειθαρχικής φυλάκισης πέραν των 40 ημερών σε διάστημα ενός έτους ή σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι είναι χρήστης παράνομων εξαρτησιογόνων ουσιών”.

Εντούτοις, και ενόσω οι δικαστικές διαδικασίες, είναι σε εξέλιξη το Υπουργείο Άμυνας δεν δύναται να τερματίσει το συμβόλαιο του ΣΥΟΠ. Η Εθνική Φρουρά είναι ενήμερη για το περιστατικό από την πρώτη στιγμή. 

Διαβάστε επίσης: ΣΥΟΠ | Εκατοντάδες αιτήσεις από ενδιαφερόμενους – Η συνέχεια της διαδικασίας πρόσληψης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This