Συρία | 20 τρομοκράτες νεκροί από επιχείρηση Συριακών και Ρωσικών Δυνάμεων
Defence Redefined
Published on 11/07/2022 at 09:14

Τουλάχιστον 20 τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκαν, μετά τις επιχειρήσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού και των Ρωσικών Δυνάμεων στην κεντρική περιοχή της Συρίας, υποστηρίζει το πρακτορείο το Al-Monitor.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο, οι Συριακές Δυνάμεις, στα νότια της υπαίθρου της επαρχίας Ράκα, οι τρομοκράτες, έπεσαν σε ενέδρα και σκοτώθηκαν στο όρος Αλ Μπισρί.  

“Συνεχίζουμε την καταστολή του ΙΚ στο Τζεμπέλ Μπισρί παράλληλα με τον καθημερινό αεροπορικό βομβαρδισμό από τα ρωσικά αεροπλάνα. Το ΙΚ έχει υποστεί μεγάλες απώλειες πρόσφατα. Έχουμε σκοτώσει μέχρι στιγμής πάνω από 20 μέλη και καταστρέψαμε (σ.σ αρκετές) τις μοτοσικλέτες και στρατιωτικά τους οχήματα. 

Πιστεύω ότι η εξάλειψη του ΙΚ από τον Τζέμπελ Μπίσρι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί μια οργανωμένη στρατιωτική εκστρατεία και τεράστιες δυνάμεις για να καταλάβουν την περιοχή ώστε να μην καταλήξουμε σε άλλη αποτυχημένη αποστολή”, ανέφερε ανώνυμη πηγή στο πρακτορείο. 

Το τελευταίο διάστημα, οι πυρήνες του ΙΚ, διεξήγαγαν περισσότερες από 20 επιθέσεις κατά του Συριακού Αραβικού στρατού, κυρίως σε λογιστικά κομβόι στη Ράκα τη Χομς, τη Χάμα και την Ντέιρ Εζόρ.  

Η πιο πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε στις 20 Ιουνίου, όταν 14 Σύριοι στρατιωτικοί και πολίτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα των τρομοκρατών του ΙΚ.  

Οι πυρήνες του ΙΚ έχουν επικεντρωθεί στο όρος Αλ Μπισρ, το οποίο βρίσκεται κατά μήκος των διοικητικών συνόρων μεταξύ της Ράκα και της Ντέιρ Εζόρ. Σύμφωνα με την πηγή, η τρομοκρατική ομάδα διατηρεί εκατοντάδες κρησφύγετα στην ορεινή περιοχή.

Ενώ οι πρόσφατες συρορωσικές επιχειρήσεις στη νότια ύπαιθρο της Ράκα προκάλεσαν σοβαρές απώλειες στο ΙΚ, πιθανότατα δεν θα βάλουν τέλος στην εξέγερση της τρομοκρατικής ομάδας στην κεντρική περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Γαλλία | Εξουδετέρωσε ηγετικό στέλεχος του ISIS στη Σαχάρα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This