ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Τουλάχιστον 37 Σύριοι στρατιώτες νεκροί μετά από ενέδρα μαχητών του Ισλαμικού κράτους
Defence Redefined
Published on 01/01/2021 at 18:14

Επίθεση, εναντίον λεωφορείων που μετέφεραν στρατιώτες του Συριακού Αραβικού Στρατού, σημειώθηκε την Τετάρτη στην πόλη Deir ez Zor, την μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Συρίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον διεθνή Τύπο, τουλάχιστον 37 Σύριοι στρατιώτες έχουν χάσει την ζωή τους, ενώ από την επίθεση τραυματίστηκε μεγάλος αριθμός ατόμων. Η επίθεση, για την οποία ευθύνη ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, είναι από τις μεγαλύτερες που σημειώθηκαν μετά την πτώση του Ισλαμικού Χαλιφάτου. 

Διαβάστε επίσης: Η σύνδεση της Τουρκίας με το Ισλαμικό Κράτος αφορά και την Κύπρο | Οι αποκαλύψεις του Τούρκου Αξιωματούχου – Φωτογραφίες

Οι στρατιώτες του συριακού στρατού, επέστρεφαν στις θέσεις τους στην πόλη Deir ez Zor, όταν σημειώθηκε η επίθεση. Το SOHR, ανέφερε ότι, τα λεωφορεία έπεσαν στην ενέδρα μιας καλά σχεδιασμένης επιχείρησης, κοντά στο χωριό Σούλα από τζιχαντιστές, οι οποίοι δημιούργησαν σημείο ελέγχου για να σταματήσουν τη συνοδεία και ακολούθως, έριξαν βόμβες πριν ανοίξουν πυρ. Δύο ακόμη λεωφορεία κατάφεραν να διαφύγουν.

Με πληροφορίες από: theguardian

Διαβάστε επίσης: 2020 | Μια χρονιά γεμάτη πολέμους – Οι μεγαλύτερες συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην Υφήλιο

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This