ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Νέες επιθέσεις μαχητών που υποστηρίζονται από την Τουρκία κατά του Συριακού Στρατού – Φωτογραφία
Defence Redefined
Published on 08/05/2021 at 08:30

Στις 7 Μαΐου, οι μαχητές της παραστρατιωτικής οργάνωσης που υποστηρίζεται από την Τουρκία, Hay’at Tahrir al-Sham (HTS) που συνδέονται με την Αλ Κάιντα επιτέθηκαν κατά θέσεων του 5ου Σώματος του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στη βορειοδυτική περιοχή της επαρχίας Ιντλίμπ.

Οι μαχητές επιτέθηκαν σε διάφορες θέσεις που βρίσκονται στο λόφο al-Haraqat, στα δυτικά της πόλης Μιλάγια. Οι συγκρούσεις με τον SAA, διήρκησαν για περίπου μία ώρα.

Πηγές της συριακής αντιπολίτευσης αποκάλυψαν ότι, οι μαχητές που πραγματοποίησαν την μεγάλης κλίμακας επιδρομή, προέρχονταν από την «ελίτ» της Ταξιαρχίας Abu Baker al-Siddiq του HTS.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα το Λονδίνο, πέντε στρατιώτες από το 5ο Σώμα σκοτώθηκαν και δέκα άλλοι τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επιδρομής. Ένας μαχητής του HTS σκοτώθηκε επίσης, ενώ δύο άλλοι τραυματίστηκαν. Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη επίθεση του HTS φέτος, της de-facto ηγετικής οργάνωσης στην Ιντλίμπ. Οι προηγούμενες επιθέσεις της τρομοκρατικής ομάδας ήταν πιο τακτικές, αλλά μικρότερες σε κλίμακα.

Η μεγάλης κλίμακας επιδρομή αντιπροσωπεύει μια κατάφωρη παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ, η οποία μεσολάβησε από τη Ρωσία και την Τουρκία στις 5 Μαρτίου του 2020. Ο SAA και οι σύμμαχοί του, πρώτα απ ‘όλα οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις, σίγουρα θα απαντήσουν στην επίθεση τις προσεχείς ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ | Η Τουρκία μπορεί να είναι ποινικά υπεύθυνη για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία

Με πληροφορίες από: SOHR

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This