ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ | Η Τουρκία μπορεί να είναι ποινικά υπεύθυνη για την ανθρωπιστική κρίση στη Συρία
Defence Redefined
Published on 31/03/2021 at 11:50

 Την Τρίτη, το Γραφείο Δημοκρατίας, Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Εργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ δημοσίευσε την Έκθεση του 2020 για τις Πρακτικές Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Συρία και εξέτασε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διεξήχθησαν από τις υποστηριζόμενες από την Τουρκία, ένοπλες ομάδες στη βόρεια Συρία.

Η έκθεση αναφέρει, ότι αυτές οι ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία (οι οποίες αναφέρονται ως TSOs στην έκθεση) διέπραξαν σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συγκεκριμένα στοχεύοντας σε αμάχους Κούρδων και Γεζίντι, και οι οποίες περιελάμβαναν «αυθαίρετη σύλληψη και εξαφάνιση πολιτών, βασανιστήρια, σεξουαλική βία, αναγκαστική εκκένωση από σπίτια,  λεηλασίες και κατάσχεση ιδιωτικών αγαθών, μεταφορά κρατουμένων πολιτών πέρα ​​από τα σύνορα στην Τουρκία, διακοπή νερού σε άμαχους πληθυσμούς, στρατολόγηση παιδιών, λεηλασίες και βεβηλώσεις θρησκευτικών ιερών ».

Διαβάστε επίσης: Συγκρούσεις μεταξύ Συριακού Στρατού και SNA κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ – Όλες οι εξελίξεις στην Συρία – VIDEO

Εκτός από αυτό, η έκθεση ξεχώρισε επίσης τις ίδιες τις τουρκικές δυνάμεις και αναφέρθηκε σε μάρτυρες και τοπικούς επιτηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ανέφεραν ότι «μια επίθεση που πραγματοποιήθηκε από τουρκικές δυνάμεις στις 16 Οκτωβρίου έπληξε μια αγροτική περιοχή σκοτώνοντας ένα νεαρό αγόρι και τραυματίζοντας άλλους στην Αϊν Ίσσα. “

Η έκθεση αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή του ΟΗΕ για τη Συρία (COI), η οποία τεκμηρίωσε την παράνομη μεταφορά Σύρων που κρατούνται από τον τουρκικό υποστηριζόμενο Εθνικό Στρατό της Συρίας (SNA) στην Τουρκία.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του SNA ενδέχεται να «συνεπάγεται ποινική ευθύνη για (Τούρκους) διοικητές που γνώριζαν ή έπρεπε να γνωρίζουν τα εγκλήματα, ή απέτυχαν να λάβουν όλα τα απαραίτητα και εύλογα μέτρα για την πρόληψη ή την καταστολή της εντολής τους», σύμφωνα με την έκθεση. 

Το COI αναφέρθηκε επίσης στην έκθεση στους βασανισμούς και τις δολοφονίες στην πρώην κουρδική πλειοψηφία στην περιοχή του Αφρίν, στην οποία εισέβαλαν και κατέλαβαν οι τουρκικές δυνάμεις το 2018, καθώς και στην περιοχή που κατέλαβαν στην επιχείρηση ειρήνης Άνοιξη στην Sere Kaniye και την Tel Abyad, οι οποίες καταλήφθηκαν το φθινόπωρο του 2019.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Το SDF απέκρουσε ακόμα μια επίθεση των Σύρων υποστηριζόμενων από την Τουρκία – VIDEO

Σε αυτές τις περιοχές, το COI τεκμηρίωσε την «ομηρία, την σκληρή μεταχείριση, την κακομεταχείριση και τα βασανιστήρια», καθώς και βιασμούς ανηλίκων που κρατούνται από ομάδες που υποστηρίζονται από την Τουρκία.

Αρκετοί επιθεωρητές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το COI ανέφεραν ότι στην πόλη Sere Kaniye, οι τουρκικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) μετέτρεψαν περιουσιακά στοιχεία που κλάπηκαν από Κουρδούς πολίτες από τις ομάδες TSOs σε θρησκευτικά κέντρα.

Η έκθεση ανέφερε συγκεκριμένα ότι το SNA «συνέλαβε, κρατούσε, βασάνισε και δολοφόνησε, πολλούς Κούρδους ακτιβιστές και άτομα» στο Afrin και την Sere Kaniye, κάτι το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «ένα συνεπές, διακριτό μοτίβο καταχρήσεων… εναντίον των Κούρδων κατοίκων».

Η έκθεση τεκμηρίωσε επίσης τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από το συριακό καθεστώς και τις ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες περιελάμβαναν αεροπορικές επιδρομές, «σφαγές», αδιάκριτες δολοφονίες, απαγωγή αμάχων, ακραία σωματική κακοποίηση, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας και παράνομες κρατήσεις»που διαπράχθηκαν από το καθεστώς.

Δείτε ολόκληρη την αναφορά εδώ

Διαβάστε επίσης:

Συριακός Εμφύλιος | Το χρονικό της αιματηρής σύρραξης

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This