Συρία | Κούρδοι μαχητές ισχυρίζονται ότι εξολόθρευσαν 23 Τούρκους στρατιώτες – VIDEO
Defence Redefined
Published on 15/08/2022 at 08:45

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ισχυρίζονται ότι εξολόθρευσαν 23 Τούρκους στρατιώτες, σε πρόσφατη επίθεση τους, στις 8 Αυγούστου στην πόλη Μαρντίν, στη Βόρεια Συρία. 

«Στο πλαίσιο του νόμιμου δικαιώματος άμυνας και σε αντίποινα για το καθαρό αίμα των μαρτύρων μας, οι δυνάμεις μας πραγματοποίησαν στις 8 Αυγούστου τρεις ποιοτικές και αποτελεσματικές επιχειρήσεις με στόχο τις κινήσεις του τουρκικού στρατού κατοχής στα σύνορα που γειτνιάζουν με το [τουρκικό]. πόλη του Μαρντίν». 

Στις επιθέσεις των SDF καταστράφηκαν τρία τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα με κατευθυνόμενους αντιαρματικούς πυραύλους. Αυτοί οι ισχυρισμοί δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία | Αεροπορικές επιδρομές κατά Κούρδων σε Ιράκ και Συρία

Η ανακοίνωση ήρθε μόλις λίγες ώρες αφότου οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφρίν (HRE), ανέλαβε την ευθύνη για πρόσφατες επιθέσεις με πυρά σε τουρκικές βάσεις στη βόρεια Συρία.

Η Τουρκία, πραγματοποίησε αρκετές επιθέσεις σε περιοχές που ελέγχονται από τους SDF μετά τις 8 Αυγούστου.

Στις 9 Αυγούστου, μια επίθεση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην πόλη αλ Καμίσλι στη βόρεια ύπαιθρο της αλ Χασάκα στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις μαχητές των SDF. Αργότερα, στις 10 Αυγούστου, ένας διοικητής και ένας μαχητής των SDF σκοτώθηκαν μαζί με έναν πολίτη όταν ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε το όχημά τους. 

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου | Η Κύπρος θα πληρώσει αν οι Κούρδοι επιτεθούν στην Τουρκία ή τα κατεχόμενα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This