ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Τσαβούσογλου | Η Κύπρος θα πληρώσει αν οι Κούρδοι επιτεθούν στην Τουρκία ή τα κατεχόμενα
Defence Redefined
Published on 21/01/2022 at 14:15

Σε νέες δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, απειλεί ευθέως τους Έλληνες της Κύπρου ότι θα πληρώσουν αν οι Κούρδοι του YPG επιτεθούν στα κατεχόμενα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε κοινή συνέντευξη τύπου με την Εσθονή ομόλογο του Eva-Maria Liimets, δήλωσε πως η Τουρκία δεν έχει στηρίξει ποτέ τρομοκρατικές οργανώσεις σε αντίθεση με τους Ελληνοκυπρίους που στηρίζουν το PKK αλλά και τους Δυτικούς που στήριξαν το YPG στη Συρία κατά του “Ισλαμικού κράτους”. Εξέφρασε την δυσαρέσκεια του επίσης για το γεγονός ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφαλές μέρος για την Γκιουλενική ομάδα “FETÖ”. 

Αναφορικά με την Κύπρο, δήλωσε πως η “ελληνοκυπριακή διοίκηση” επέτρεψε στην πολιτική πτέρυγα της τρομοκρατικής ομάδας YPG, το PYD, συριακό παρακλάδι του PKK, να ανοίξει γραφείο αντιπροσωπείας στη Λευκωσία. Ανέφερε επίσης σε ένα σημείο πως οι συνεργασίες αυτές γίνονται στο πλαίσιο “ο εχθρός τους εχθρού μου είναι φίλος μου”.

Οι δηλώσεις Τσαβούσογλου έρχονται μεταξύ άλλων και μερικές μέρες μετά από την ανακήρυξη του Κυπροκουρδικού Συνδέσμου Αλληλεγγύης στη Λευκωσία, σε μια προσπάθεια προφανώς να επηρεάσει τις οποιεσδήποτε προσπάθειες σε επίπεδο πολιτικών πρωτοβουλιών για σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Ελλήνων και Κούρδων.

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου | “Η Τουρκία ενεργεί με το πνεύμα του 1974

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This