ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Δύσκολη περίοδος για την Τουρκία, μεγαλώνουν οι απώλειες των Σύρων μισθοφόρων – Χάρτης
Defence Redefined
Published on 16/09/2020 at 13:11

Δύσκολη περίοδος για τις τουρκικες δυνάμεις στην βόρεια Συρία, καθώς πληθαίνουν οι απώλειες, μαχητών μισθοφόρων της Τουρκίας, από επιθέσεις του Συριακού Στρατού, των Κούρδων ανταρτών και ρωσικών αεροσκαφών.  

Πλοηγειθείτε στον διαδραστικό χάρτη, πατώντας πάνω στα εικονίδια για περισσότερες πληροφορίες. Με κόκκινο χρώμα, τα εδάφη τα οποία ελέγχει ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοι του, με πράσινο χρώμα τα εδάφη τα οποία ελέγχουν οι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία.

Στις 13 Σεπτεμβρίου, οι Απελευθερωτικές Δυνάμεις του Αφριν (HRE), μια ένοπλη ομάδα συνδεδεμένη με το YPG, ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις σε τουρκικές εγκαταστάσεις. Αυτή η ομάδα διεξάγει τακτικά επιθέσεις εναντίον του τουρκικού στρατού και τουρκικών αντιπροσώπων του στην περιοχή του Αφίρν. 

Η κουρδική οργάνωση δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για την επιχείρηση, αλλά φιλο-τουρκικές πηγές ισχυρίζονται ότι οι Κούρδοι αντάρτες ενδεχομένως έχουν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις τους στην περιοχή της Qala’at Kaluta κοντά στην πόλη Kabashin.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Νέες εχθροπραξίες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των συριακών δυνάμεων | Διαδραστικός χάρτης

Στις 12 Σεπτεμβρίου, δύο εκρήξεις έπληξαν την κατεχόμενη πόλη, από τα τουρκικά στρατεύματα, Ras al-Ayn στη βορειοανατολική Συρία. Η πρώτη έκρηξη που προκλήθηκε από μια αυτοσχέδια εκρηκτική συσκευή (IED), έλαβε χώρα στον δρόμο Haj Wassfi. Η δεύτερη έκρηξη, σημειώθηκε όταν μια παγιδευμένη με εκρηκτικά μοτοσυκλέτα, εξεράγει κοντά στο κέντρο της πόλης, σκοτώνοντας τουλάχιστον 4 άτομα.

Επιπλέον, ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) και οι σύμμαχοί του πραγματοποίησαν μπαράζ επιθέσεων με όπλα πυροβολικού σε θέσεις των υποστηριζόμενων από την Τουρκία τρομοκρατών, κυρίως μελών του Hayat Tahrir al-Sham (HTS), στο νότιο τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με φιλο-τουρκικές πηγές, οι κυβερνητικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 400 ρουκέτες και βλήματα σε θέσεις τρομοκρατών κοντά στις περιοχές Fatterah, Kafar Aweed, Sufuhon, Kansafra, al-Bara, Shnan, Fleifel και Benin. Φιλο-κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι μερικές δεκάδες τρομοκράτες σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν στις επιθέσεις.

Λίγες μέρες νωρίτερα, ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν οχυρωμένες θέσεις και στρατόπεδα εκπαίδευσης τρομοκρατών κοντά στον Jisr al-Shughur και Sheikh Yusuf. Αεροπορικές επιδρομές από άγνωστα μαχητικά αεροσκάφη, πιθανότατα ιρανικά, χτύπησαν επίσης ένα οχυρωμένο σημείο της Hayat Tahrir al-Sham κοντά στο al-Bara. Τα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με τους τρομοκράτες ή την Τουρκία δεν παρείχαν λεπτομέρειες σχετικά με τον πραγματικό αντίκτυπο της επίθεσης, ισχυριζόμενοι ότι χτύπησαν μόνο πολιτικούς στόχους. 

Φιλο-ρωσικές πηγές εικάζουν ότι εξαλείφθηκαν έως και 100 τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Τουρκία. Ωστόσο, αυτός ο αριθμός είναι αμφισβητήσιμος και δεν επιβεβαιώνεται από άλλες πηγές. 

Η Τουρκία δεν βιάζεται να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας αποστρατικοποίησης της επαρχίας Ιντλίμπ και να εξουδετερώσει τους τρομοκράτες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στον τομέα ευθύνης της. 

Αντ ‘αυτού, η Άγκυρα συνεχίζει στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη σε αυτές τις ομάδες με στόχο να μετατρέψει το τμήμα της βορειοδυτικής Συρίας που κατέχει η Αλ Κάιντα σε ψευδο κράτος υπό τουρκικό προτεκτοράτο ή ακόμη και να προσαρτήσει αυτήν την περιοχή.

Με πληροφορίες από: Southfront / Reuters 

Διαβάστε επίσης: Η συριακή αεράμυνα αναχαίτισε ισραηλινούς πυραύλους στα νότια, ανακοίνωσε η Δαμασκός, κάνοντας λόγο για νεκρούς – VIDEO

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This