ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συρία | Νέες εχθροπραξίες μεταξύ του τουρκικού στρατού και των συριακών δυνάμεων | Διαδραστικός χάρτης
Defence Redefined
Published on 17/07/2020 at 10:34

Νωρίς το πρωί της 16ης Ιουλίου, οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στην πόλη Σαρακέμπ στο νότιο Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Πλοηγειθείτε στον διαδραστικό χάρτη, πατώντας πάνω στα εικονίδια για περισσότερες πληροφορίες. Με κόκκινο χρώμα, τα εδάφη τα οποία ελέγχει ο Συριακός Αραβικός Στρατός και οι σύμμαχοι του, με πράσινο χρώμα τα εδάφη τα οποία ελέγχουν οι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία.

Επιπλέον, αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Τουρκία βομβάρδισαν  θέσεις του Συριακού Αραβικού Στρατού στις πόλεις Hantoteen, Khan Assubul, Dadikh καθώς και στην πόλη Ma`arat al-Nu`man. (Βλέπετε χάρτη)

Διαβάστε επίσης: Συρία | Εμφύλιος μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων – Όλες οι εξελίξεις πάνω στον διαδραστικό χάρτη | VIDEO

“Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν θύματα από τους βομβαρδισμούς”, επεσήμανε το SOHR στην αναφορά του.

Ο SAA απάντησε στις βολές του τουρκικού πυροβολικού βομβαρδίζοντας θέσεις μαχητών στις πόλεις Sarmin, al-Nerab και Afes στο νότιο Ιντλίμπ (Βλέπετε χάρτη).

Μια μέρα προηγουμένως (15/07), ο SAA χτύπησε τις θέσεις των μαχητών στην ευρύτερη επαρχία Ιντλίμπ με περισσότερα από 350 βλήματα και πυραύλους. Στην επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρεις μαχητές του Επιχειρησιακού Χώρου της al-Fath al-Mubin, η οποία είναι υποστηριζόμενη από την Τουρκία και ομάδες που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Διαβάστε επίσης: Δαμασκός | Δύο Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές

Στην επαρχία του Χαλεπιού, στην πόλη al-Bab η οποία δεν έχει απελευθερωθεί από τον Συριακό Στρατό, ρωσικά αεροσκάφη διεξήγαγαν επιδρομές. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν κοντά στο τζαμί al-Eman και στον κυκλικό κόμβο al-Jahjah στο κέντρο της πόλης. Η ακριβής φύση των στόχων παραμένει ασαφής (Βλέπετε χάρτη)

Η κατάσταση παραμένη τεταμένη και στα βόρεια της χώρας, αφού την Πέμπτη 16 Ιουλίου το απόγευμα, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος χτύπησε μια ομάδα Ρώσων και Σύρων στρατιωτικών κοντά στην πόλη al-Darbasiyah. 

Διαβάστε επίσης: Παραλαβή αναβαθμισμένων MiG-29 για την Συρία

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Hawar (ANHA), Ρώσοι και Σύριοι συναντήθηκαν στο συντονιστικό ταχυδρομείο της πόλης για να διερευνήσουν μια πρόσφατη επίθεση από drone στην περιοχή, όταν ένα τουρκικό, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, drone εξερράγη πάνω από τη θέση τους (Βλέπετε χάρτη).

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, τραυματίστηκαν τρία μέλη της υπηρεσίας της Ρωσικής Στρατιωτικής Αστυνομίας και άλλα τρία του Συριακού Αραβικού Στρατού.

Ο τουρκικός στρατός διαθέτει αρκετούς τύπους τετρακοπτερων drone, όπως  το STM’s, το TOGAN και το KARGU. Λόγω αυτού, είναι πολύ πιθανό ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τον τουρκικό στρατό, ο οποίος βρίσκεται στη μεθοριακή γραμμή, στα βόρεια της πόλης al-Darbasiyah.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν έχει σχολιάσει μέχρι τώρα το περιστατικό. 

Διαβάστε επίσης: Συριακός Εμφύλιος | Το χρονικό της αιματηρής σύρραξης

Με πληροφορίες από: Southfront, ANHA, SOHR

 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This