Συμμετοχή τμήματος Πεζικού στην διεθνή άσκηση BRIGHT STAR 2023 στην Αίγυπτο – Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΕΦ με ΑΚΑΜ Αιγύπτου
Defence Redefined
Published on 09/08/2023 at 14:45

Την Τρίτη, 08 Αυγούστου 2023, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συναντήθηκε στο Στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, με τον νέο Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) της Αιγύπτου, Συνταγματάρχη Mohamed Yousif Ali Abdelmaged, στην παρουσία του απερχόμενου AKAM, Συνταγματάρχη Sherif Salama Abd Elsamad. 

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θέματα κοινού ενδιαφέροντος στη βάση του υφιστάμενου Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας, καθώς και τρόποι αναβάθμισης και διεύρυνσής του. Καταγράφηκε επίσης η συμβολή της συνεργασίας των δυο χωρών, στην τριμερή συνεργασία Κύπρου – Ελλάδας – Αιγύπτου, καθώς και άλλων πολυμερών πρωτοβουλιών στην προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Ειδική μνεία έγινε για την επικείμενη συμμετοχή της Εθνικής Φρουράς στην Διεθνή Διακλαδική Άσκηση «BRIGHT STAR 2023», η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίγυπτο, όπου για πρώτα φορά θα συμμετέχει τμήμα Πεζικού, καθώς επίσης και στην επιτυχή πραγματοποίηση της Πολυεθνικής Άσκησης Ε-Δ «ΑΡΓΟΝΑΥΤΗΣ 2023», στην οποία συμμετείχαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Αιγύπτου. 

Τέλος, ο Αρχηγός, ευχαρίστησε τον απερχόμενο ΑΚΑΜ, για την πολύ καλή συνεργασία που αναπτύχθηκε με την Εθνική Φρουρά κατά τη διάρκεια της θητείας του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια.

Πηγή: ΓΕΕΦ

*Φωτογραφία τίτλου: BRIGHT STAR 2021

Διαβάστε επίσης: “BrightStar 2021” | Στιγμιότυπα από τη μεγάλη πολυεθνική άσκηση στην Αίγυπτο – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This