Σουδάν | Ο στρατός αποσύρθηκε από τις συνομιλίες και βομβάρδισε τις Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης
Defence Redefined
Published on 01/06/2023 at 18:36

Ο στρατός βομβάρδισε τους παραστρατιωτικούς χρησιμοποιώντας βαρύ πυροβολικό στο Χαρτούμ, αφού απέσυρε τους απεσταλμένους του από τις συνομιλίες υπό την αιγίδα των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας με σκοπό να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να επιτραπεί η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στο Σουδάν, όπου ο πληθυσμός απειλείται από λιμό.

Στο βόρειο και στο νότιο τμήμα της πρωτεύουσας, βάσεις των Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ) του στρατηγού Μοχάμεντ Χαμντάν Ντάγκλο μπήκαν στο στόχαστρο του πυροβολικού του στρατού του στρατηγού Άμπντελ Φάταχ αλ Μπουρχάν, ανέφεραν κάτοικοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακούγονταν πυρά βαρέος πυροβολικού από βάσεις του στρατού στο βόρειο τμήμα της πόλης, εξήγησε κάτοικος της πρωτεύουσας, την 47η ημέρα του πολέμου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 1.800 ανθρώπους, κατά υπολογισμούς της ACLED, μη κυβερνητικής οργάνωσης που παρακολουθεί συστηματικά ένοπλες συρράξεις.

Άλλος κάτοικος μίλησε για «βομβαρδισμούς του πυροβολικού του στρατού εναντίον του αρχηγείου των ΔΤΥ στη Σάλχα, στο νότιο Χαρτούμ». Στο αρχηγείο αυτό, από τα μεγαλύτερα των παραστρατιωτικών στην πρωτεύουσα, βρίσκεται μεγάλο μέρος του οπλοστασίου τους.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Σουδάν | Συμφωνήθηκε εκεχειρία μίας εβδομάδας – Διαμεσολάβηση ΗΠΑ και Σαουδικής Αραβίας

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This