Σειρήνες σε πόλεις του Ισραήλ – Επιχειρήσεις του στρατού στη Γάζα – VIDEO
Defence Redefined
Published on 07/08/2022 at 13:00

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει επιδρομές που θα διαρκέσουν «μια εβδομάδα» στη Λωρίδα της Γάζας, όπου εντείνει τα πλήγματα κατά της ένοπλης οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ.

Ήδη για ώρες έχουν ηχήσει οι σειρήνες σε πόλεις του Ισραήλ καθώς η οργάνωση, σύμφωνα με τις Ισραηλινές πηγές, πραγματοποιεί συνεχόμενα πυραυλικά χτυπήματα κατά κατοικημένων περιοχών. Ο Ισραηλινός στρατός έχει ήδη χτυπήσει στόχους στην περιοχή της Γάζας.

Δείτε στο παρακάτω VIDEO που δημοσιοποίησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, την απόκρουση των πυραυλικών επιθέσεων από το σύστημα Iron Dome:

Μόνο την Παρασκευή, η ένοπλη πτέρυγα της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε “περισσότερες από 100 ρουκέτες” από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Ισραήλ, στην “πρώτη απάντησή της” στις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές των οποίων αποτελεί στόχο στον παλαιστινιακό θύλακα και κατά τις οποίες σκοτώθηκε ένας από τους ανώτερους διοικητές της.

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τις εξελίξεις στην περιοχή. Η Μόσχα εξέφρασε σήμερα «βαθιά ανησυχία» για την ανταλλαγή πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ στη Λωρίδα της Γάζας, καλώντας και τα δύο μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Συρία | Εννέα νεκροί από Ισραηλινές επιθέσεις

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This