Ρωσία | Συνομιλίες για κοινή παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού με την Ινδία
Defence Redefined
Published on 28/12/2023 at 18:30

Η Ρωσία και η Ινδία έχουν σημειώσει απτή πρόοδο στις συνομιλίες που αφορούν σχέδια για την κοινή παραγωγή αμυντικού εξοπλισμού, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, έπειτα από συνομιλίες με τον Ινδό ομόλογό του Σουμπραμανιάμ Τζαϊσανκάρ στη Μόσχα.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λαβρόφ είπε πως αυτή η συνεργασία είναι στρατηγικού χαρακτήρα και προς τα συμφέροντα και των δύο χωρών και πως θα βοηθήσει να διασφαλιστεί η ασφάλεια στην ευρασιατική ήπειρο. Είπε πως η Μόσχα σέβεται την επιθυμία της Ινδίας να διαφοροποιήσει τους προμηθευτές στρατιωτικού εξοπλισμού της και πως είναι επίσης έτοιμη να υποστηρίξει την επιθυμία του Νέου Δελχί να κατασκευάσει πράγματα που χρειάζεται η Ινδία στην Ινδία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί με τον Τζαϊσανκάρ αργότερα σήμερα. Ο Τζαϊσανκάρ είπε πως αναμένει πως ο Πούτιν και ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι θα συναντηθούν το επόμενο έτος. Είπε επίσης πως ο ίδιος και ο Λαβρόφ συζήτησαν τους πολέμους στην Ουκρανία και στη Γάζα, καθώς και το διμερές εμπόριο και επενδύσεις.

Να υπενθυμίσουμε πως υπολογίζεται πως το 80% περίπου των εξοπλισμών της Ινδίας προέρχονται από την Ρωσία. Οι δυτικές κυρώσεις όμως έχουν επηρεάσει την στρατιωτική σχέση των δύο χωρών καθώς η Ινδία ανέβαλε την παραγγελία 200 ελικοπτέρων Ka 226T από την Ρωσία καθώς τα εν λόγω ελικόπτερα θα είχαν κινητήρες γαλλικής κατασκευής.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ ΜΠΕ, DEFENCE ReDEFiNED

*Φωτογραφία αρχείου

Διαβάστε επίσης: ΓΕΕΘΑ | Συζητείται τριμερής αμυντική συνεργασία Ελλάδας, Ινδίας και Ισραήλ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This