Ρωσία | Νέος διοικητής για τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Defence Redefined
Published on 09/10/2022 at 10:01

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας όρισε τον πτέραρχο Σεργκέι Σουροβίκιν ως νέο γενικό διοικητή των ρωσικών δυνάμεων που εμπλέκονται στην Ουκρανία, ανέφερε σε ανακοίνωσή του χθες Σάββατο.

Ο 55χρονος Σουροβίκιν ήταν αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας από το 2017. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΑΜ, διοίκησε μια μεραρχία στην Τσετσενία το 2004, ενώ του έχει απονεμηθεί παράσημο για την υπηρεσία του στη Συρία το 2017.

Η αλλαγή έρχεται σε συνέχεια της καθαίρεσης των δύο από τους πέντε στρατιωτικούς διοικητές της Ρωσίας νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

Η Ρωσία καθαίρεσε τον διοικητή της δυτικής στρατιωτικής της περιφέρειας, στρατηγό, Αλεξάντρ Ζουραβλιόφ, το περασμένο Σάββατο. Ενώ μόλις χθες, “ξήλωσε” τον διοικητή της ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας, στρατηγό Αλεξάντερ Τσάικο, τον τελευταίο από μια σειρά ανώτατων αξιωματούχων που απομακρύνθηκαν μετά από αλλεπάλληλες ήττες και ταπεινώσεις στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, ο στρατηγός Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ είχε αναλάβει τον περασμένο Απρίλιο, επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία, δύο μήνες μετά την έναρξη της “ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης”.

Κατά το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, ο Σουροβίκιν είναι “διαβόητα διεφθαρμένος και βάναυσος”.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χάσει τον έλεγχο πολλών εκατοντάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Χερσώνα της Ουκρανίας, εδάφη που η Μόσχα θεωρεί πλέον μέρος της Ρωσίας.

Τον Σεπτέμβριο, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, αρμόδιος για την επιμελητεία, στρατηγός Ντμίτρι Μπουλγκάκοφ, αντικαταστάθηκε από τον στρατηγό Μιχαήλ Μιζίντσεφ, που κατηγορήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι ενορχήστρωσε την πολιορκία του ουκρανικού λιμανιού της Μαριούπολης στις αρχές του πολέμου.

Επιπλέον, τον Αύγουστο, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ανέφερε ότι ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας καθαιρέθηκε μετά από τον διασυρμό του με τη βύθιση πολεμικού πλοίου και την απώλεια οκτώ πολεμικών αεροσκαφών σε επίθεση σε ρωσική βάση στην Κριμαία.

Πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης: Εν ψυχρώ εκτέλεση Αρμενίων αιχμαλώτων από Αζέρους προκαλεί διεθνή κατακραυγή – VIDEO – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This