Εν ψυχρώ εκτέλεση Αρμενίων αιχμαλώτων από Αζέρους προκαλεί διεθνή κατακραυγή – VIDEO – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ
Defence Redefined
Published on 03/10/2022 at 12:14

ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Διεθνή κατακραυγή, προκαλεί βίντεο στο οποίο παρουσιάζεται μια ομάδα Αζέρων στρατιωτών, να εκτελεί εν ψυχρώ Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου (POW’s), απρόκλητα και ενώ αυτοί είχαν παραδοθεί και ήταν άοπλοι. Ακολουθεί το VIDEO που ανέβασε στο Twitter η Αρμενική Εθνική Επιτροπή στην Αμερική (ANCA). 

Αναφερόμενος ακριβώς σε αυτό το βίντεο ο πρωθυπουργός της Αρμενίας, Νικόλ Πασινιάν, σημειώνει με ανάρτηση στο Twitter πως Αζέροι στρατιώτες εκτελούν τους Αρμένιους στρατιώτες εντός του εδάφους της Αρμενίας.

«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να καταδικάσει έντονα το γεγονός και να το ανακηρύξει έγκλημα πολέμου, παίρνοντας τα κατάλληλα μέτρα για να τερματιστεί η επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν», προσθέτει ο Πασινιάν.

Ακόμα ένα, ανατριχιαστικό βίντεο εμφανίστηκε, που προφανώς δείχνει να εκτελούνται Αρμένιοι αιχμάλωτοι πολέμου, έγραψε στο Twitter του ο Toivo Klaar, ειδικός εκπρόσωπος της ΕΕ για τον Νότιο Καύκασο και την κρίση στη Γεωργία.

Η Αρμενία έχει ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Συλλογικής Συνθήκης Ασφάλειας (CSTO) που βρίσκεται υπό την ηγεσία της Ρωσίας, το 2023, εκτός εάν οι σύμμαχοί της στο CSTO έρθουν σε βοήθειά της κατά του Αζερμπαϊτζάν. Οι εκκλήσεις του Ερεβάν για βοήθεια από το μπλοκ ασφαλείας υπό την ηγεσία της Ρωσίας έπεσαν μέχρι τώρα στο κενό.

Διαβάστε επίσης: Στήριξη των ΗΠΑ στην Αρμενία – H Ρωσική αντίδραση

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This