Πυρηνικός Σταθμός Ζαπορίζια | Κατάρριψη ουκρανικού UAV – Αποστολή ομάδας του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας
Defence Redefined
Published on 29/08/2022 at 09:41

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) Ραφαέλ Γκρόσι ανακοίνωσε ότι βρίσκεται καθ’ οδόν προς τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, που έγινε τις τελευταίες εβδομάδες στόχος βομβαρδισμών, εγείροντας ανησυχίες για τον κίνδυνο μείζονος δυστυχήματος.

«Ήρθε η μέρα, η αποστολή του ΔΟΑΕ στη Ζαπορίζια βρίσκεται πλέον καθ’ οδόν. Πρέπει να προστατεύσουμε την ασφάλεια του μεγαλύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Ουκρανίας και της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Γκρόσι μέσω Twitter, διευκρινίζοντας ότι η ομάδα της οποίας θα ηγηθεί προσωπικά θα φθάσει στο εργοστάσιο «αργότερα αυτή την εβδομάδα».

Οι δυνάμεις της Ρωσίας που κατέχουν τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως χρειάστηκαν να καταρρίψουν οπλισμένο τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) του στρατού της Ουκρανίας. Τα συντρίμμια του έπεσαν πάνω στο κάλυμμα ασφαλείας σε αντιδραστήρα έπειτα από την κατάρριψή του, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, εκτιμάται πως το αεροσκάφος εστάλη για να πλήξει εγκατάσταση αποθήκευσης αναλωμένου πυρηνικού καυσίμου. Ο οπλισμός που μετέφερε ανατινάχθηκε χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί ή ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ρωσία | Μεταφορά συστημάτων S-300 μέσω Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα μεταδίδουν διεθνή μέσα

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This