Πτώση Αμερικανικού MV-22 Osprey στη Νορβηγία – Νεκροί οι 4 επιβαίνοντες
Defence Redefined
Published on 19/03/2022 at 16:17

Αεροσκάφος MV-22 Osprey του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ κατέπεσε σήμερα στη Νορβηγία. Στην περιοχή Bodø που κατέπεσε το αεροσκάφος, το οποίο επιχειρούσε στην χώρα για σκοπούς άσκησης, υπήρχαν κακές καιρικές συνθήκες, ωστόσο είναι μέχρι τώρα άγνωστες περαιτέρω λεπτομέρειες. Το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την πτώση του αεροσκάφους. 

Ο Νορβηγικός στρατός με ανακοίνωση του επιβεβαίωσε πως οι τέσσερις επιβαίνοντες του αεροσκάφους βρέθηκαν νεκροί. Οι αρμόδιες αρχές διενεργούν επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης και αναμένεται επιπρόσθετη πληροφόρηση.

Το MV-22 είναι αεροσκάφος πολλαπλού ρόλου με δυνατότητες κατακόρυφης προσγείωσης και απογείωσης το οποίο χρησιμοποιούν οι Αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εδώ και 15 περίπου έτη. Είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της Bell και της Boeing.

Το MV22 έχει δύο κινητήρες Rolls-Royce AE 1107C οι οποίοι συνδέονται σε ένα κοινό κιβώτιο ταχυτήτων έτσι ώστε ένας κινητήρας να μπορεί να τροφοδοτεί και τους δύο έλικες σε περίπτωση βλάβης. Μπορεί να είναι εξοπλισμένο με πολυβόλο Μ240 (7,62×51 χιλ.) ή πολυβόλο 0,50 χιλ.

Διαβάστε επίσης: BELL V-280 Valor | Η πρόταση της Bell για το πρόγραμμα FLRAA

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This