ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολεμικό Ναυτικό | Προμήθεια αντιμέτρων τορπιλών για τα υποβρύχια
Defence Redefined
Published on 23/09/2020 at 13:46

Διαγωνισμό ανάθεσης και εκτέλεσης για το υποπρόγραμμα «Προμήθεια Αντιμέτρων τορπιλών και υποστήριξής τους (FOS) με Προαίρεση Αγοράς (Option)» προϋπολογιστικού κόστους 10.000.000 ευρώ, προκήρυξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ως αναθέτουσα αρχή.

Πρόκειται για πρόγραμμα που σχετίζεται με τα αντίμετρα τορπιλών των τεσσάρων (4) υποβρυχίων «214» και του εκσυγχρονισμένου «209» («Ωκεανός»).

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ενίσχυση, καθώς αναβαθμίζονται κατακόρυφα οι επιχειρησιακές δυνατότητες του υποβρυχιακού στόλου. 

Η διαδικασία για την προμήθεια των τορπιλων κρίνεται ως επείγουσα και γι αυτό αναμένεται να προχωρήσει με συνοπτικές διαδικασίες. 

Τα τέσσερα Υ/Β κλάσης “214”, “ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ” κατασκευάστηκαν από την γερμανική εταιρεία HDW, ενώ το Υ/Β “209”, “ΩΚΕΑΝΟΣ” αποτελεί την εκσυγχρονισμένη έκδοση του υποβρυχίου «ΠΟΣΕΙΔΩΝ». 

Το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, μετά την 25ετή παρουσία του στις Ελληνικές θάλασσες, αποφασίστηκε να υποστεί ανανέωση των συστημάτων του, προκειμένου να καταστεί εφάμιλλο της τεχνολογίας που διαθέτουν νεότευκτα Υ/Β. Έτσι, εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού NEPTUNE II, το οποίο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ήδη βρίσκεται στην τελική φάση εν πλω δοκιμών, προκειμένου να επανενταχθεί πλήρως και επιχειρησιακά στη δύναμη της Διοικήσεως Υποβρυχίων.

Οι εργασίες του εκσυγχρονισμού περιέλαβαν:

Αλλαγή όλων των ηλεκτρονικών συσκευών ναυτιλίας, ηλεκτρονικού πολέμου και οπλικών συστημάτων (SONAR, RADAR, ESM, ΣΔΒΤ,κτλ.) με το ολοκληρωμένο σύστημα ISUS της εταιρείας ATLAS ELEKTRONIK και εγκατάσταση συστήματος βολής SUB HARPOON.

  • Λήψη μέτρων μείωσης θορύβων.
  • Αύξηση του μήκους του σκάφους και προσθήκη συστήματος αναερόβιας πρόωσης.
  • Γενική επισκευή ή/και αντικατάσταση κυρίων και βοηθητικών μηχανημάτων.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικό Εξοπλιστικό Πρόγραμμα | Η επόμενη μέρα – VIDEO

*Φωτογραφία αρχείου ©navalgroup

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This