Πολεμικό Ναυτικό | Άσκηση Ελλάδας – Κύπρου με το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ και τη Φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
Defence Redefined
Published on 28/06/2023 at 16:53

Την Τρίτη, 27 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο της παρουσίας στην περιοχή, της Φρεγάτας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού, άσκηση ναυτικής συνεργασίας, με την επωνυμία «ΠΝ/ΔΝ – 02/2023». 

Την άσκηση σχεδίασε η Διοίκηση Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, σε συνεργασία με το Ελληνικό ΠΝ και σε αυτή συμμετείχαν το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ της Διοίκησης Ναυτικού και η ελληνική φρεγάτα. 

Το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε τακτικές κινήσεις και προχωρητικούς ελιγμούς, τεχνικά γυμνάσια, καθώς και ασκήσεις επικοινωνιών. Η συνεκπαίδευση ολοκληρώθηκε με διέλευση απονομής χαιρετισμού μεταξύ των Πλοίων. 

Το ΓΕΕΦ αναφέρει πως η άσκηση κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό των ναυτικών Μονάδων της Εθνικής Φρουράς, να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχες Μονάδες του Ελληνικού ΠΝ, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο το επίπεδο εκπαίδευσης, τη διαλειτουργικότητα και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: Podcast S3E2 | Ο Αντιναύαρχος ε.α. Σπυρίδων Κονιδάρης για τους ναυτικούς εξοπλισμούς και την παράκτια άμυνα Ελλάδας και Κύπρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This