Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας – Ζωντανεύει η στρατιωτική ιστορία της Ελλάδας – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 08/05/2023 at 13:42

Τελέστηκαν τα εγκαίνια του Πολεμικού Μουσείου Χαλκίδα, παρουσία του Πρωθυπουργού και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων. Στο μουσείο εκτίθενται κειμήλια από την Ελληνική Επανάσταση, τον Μακεδονικό Αγώνα, τον Κρητικό Αγώνα, τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, την Κύπρο, μέχρι και σήμερα. 

Το Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας ιδρύθηκε εντός της Σχολής Πεζικού με πρωτοβουλία του Προέδρου και των Μελών του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών και αποτελεί Παράρτημά του.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του που βρέθηκε στην Χαλκίδα που αποτελεί την γενέτειρά του, αναφέρθηκε επίσης στην σπουδαιότητα των Πολεμικών Μουσείων, και επισήμανε ότι αυτή δεν έγκειται απλά στην έκθεση αντικειμένων μεγάλης ιστορικής αξίας, αλλά συνδέεται με την νοερή αναβίωση των συγκλονιστικότερων στιγμών του Έθνους, όπως και των θυσιών και αγώνων των προγόνων μας, κρατώντας άσβεστο το χρέος μας απέναντι σε όσους έχυσαν το αίμα τους για την Ελευθερία και την ανεξαρτησία της Ελλάδας, αποπνέοντας ελευθερία, αγωνιστικό πνεύμα και όραμα αξιοπρέπειας.

Διαβάστε επίσης: 18 Μαΐου 1977 | Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Ψηφιακή “επίσκεψη” στο Μουσείο Αγώνος της ΕΟΚΑ | VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This