Ουκρανικό | Χτυπήματα ουκρανικών drones σε ρωσικούς στόχους – VIDEO
Defence Redefined
Published on 06/08/2023 at 10:51

Ένα ρωσικό πετρελαιοφόρο επλήγη από ουκρανικά drones στο στενό του Κερτς, με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η κυκλοφορία στη στρατηγικής σημασίας γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία. 

Το πλοίο υπέστη ζημιές και έφθασαν επιτόπου δύο ρυμουλκά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το Κέντρο θαλάσσιας έρευνας και διάσωσης. Το πρακτορείο διευκρίνισε πως δεν υπάρχει διαρροή πετρελαίου από το πλοίο, το οποίο είχε πλήρωμα 11 ατόμων.

Σύμφωνα με τους Moscow Times, πρόκειται για το δεξαμενόπλοιο SIG, στο οποίο έχουν επιβληθεί αμερικανικές κυρώσεις, επειδή προμήθευσε καύσιμα στις ρωσικές δυνάμεις που είχαν πάει να βοηθήσουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη διάρκεια του πολέμου στη Συρία.

Μέλη του πληρώματος τραυματίστηκαν από θραύσματα γυαλιού κατά την επίθεση, ενώ η κυκλοφορία στη γέφυρα που συνδέει με τη Ρωσία τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία έχει προσαρτήσει η Μόσχα, διακόπηκε για τρεις ώρες.

Διαβάστε επίσης: Έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας – Δεύτερο σαμποτάζ σε ένα χρόνο

Αυτή η τελευταία επίθεση πραγματοποιείται την επομένη ενός πλήγματος ουκρανικού drone σε ρωσικό πολεμικό πλοίο σε βάση στη Μαύρη Θάλασσα, στο Νοβοροσίσκ, η οποία χαρακτηρίστηκε επιτυχημένη στους κόλπους των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας SBU.

Συγκεκριμένα, η ουκρανική επίθεση με drones προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε ρωσικό πολεμικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα, αφού εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν το πλοίο Olenogorsky Gornyak να ρυμουλκείται.

Μια ουκρανική πηγή δήλωσε πως ένα θαλάσσιο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έφερε 450 κιλά TNT επιτέθηκε επιτυχώς στο πλοίο. Η ίδια μάλιστα πηγή αναφέρει πως στο πλοίο επέβαιναν περίπου 100 Ρώσοι στρατιωτικοί. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, το ρωσικό πλοίο έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και δεν είναι σε θέση να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, ανέφερε η ίδια πηγή.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Θρίλερ με την ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου Moskva – Όλες οι πληροφορίες

Το βίντεο διάρκειας 36 δευτερολέπτων δείχνει το drone να πλησιάζει το πλοίο και τελειώνει ακριβώς τη στιγμή που το φτάνει στο στόχο του.

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This