Ουκρανία | Ιερέας προσπάθησε να πουλήσει 2 αντιαεροπορικούς πυραύλους Igla
Andreas Pogiatzi
Published on 29/09/2023 at 07:40

Οι υπάλληλοι των μυστικών Υπηρεσιών της Ουκρανίας (SBU), κατά τη διάρκεια των κοινών επιχειρησιακών και ερευνητικών δραστηριοτήτων, συνέλαβαν έναν 42χρονο κάτοικο της Χερσώνας, ο οποίος φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει οπλικά συστήματα, αναζητώντας αγοραστές. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της SBU, πρόκειται για 42χρονο Ιερέα στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 2 φορητοί αντιαεροπορικοί εκτοξευτές «Igla» με 3 μπαταρίες και αντιαρματικές ρουκέτες RPG. 

Ο Ιερέας συνελήφθη και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 7 ετών, ενώ για την πώληση των εν λόγω όπλων και πυρομαχικών ζητούσε το ποσό των 111.000 Γρίβνα (2815.98 ευρώ). 

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Συνελήφθησαν “εκτελεστές” που σχεδίαζαν τη δολοφονία του ΥΠΑΜ και του επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών

Σύμφωνα με την SBU, τα όπλα κλάπηκαν από χώρους αποθήκευσης τις πρώτες ημέρες του πολέμου. Μετά από περισσότερες έρευνες στην οικία του Ιερέα, βρέθηκαν επίσης ξύλινα κουτιά με πυρομαχικά και εκρηκτικά, ένα πολυβόλο PΚM και ένα τυφέκιο AK-74. 

Σε μια άλλη είδηση, οι ουκρανικές Αρχές, συνέλαβαν ένα στρατιωτικό επίτροπο της Ουκρανικής Εθνοφρουράς στο Κίεβο, για κλοπή στρατιωτικού υλικού. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην κατοχή του υπόπτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντιαρματικοί κατευθυνόμενοι πύραυλοι 9M113 «Konkurs», τυφέκια AK-74M, εκρηκτικά TNT με πυροκροτητές, τυφέκιο AKS-74, τυφέκιο AKM,ένα κυνηγετικό όπλο και άλλο στρατιωτικό υλικό. Δείτε εδώ τον κλεμένο οπλισμό

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Ασταμάτητες πυραυλικές επιθέσεις στη Κριμαία – Η στιγμή της επίθεσης κατά του Αρχηγείου του ρωσικού στόλου – VIDEO

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This