Ουκρανία | Ανακατάληψη της πόλης Λιμάν στο Ντονέτσκ
Defence Redefined
Published on 03/10/2022 at 09:55

Τα ουκρανικά στρατεύματα ανακοίνωσαν πως ανακατέλαβαν τη στρατηγικής σημασίας πόλη Λιμάν στην περιφέρεια Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία. 

Η ανακατάληψη της πόλης το Σάββατο, πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα αφού ο Πούτιν κήρυξε την προσάρτηση σχεδόν του ενός πέμπτου της Ουκρανίας -περιλαμβανομένου του Ντονέτσκ, όπου βρίσκεται η Λιμάν- και έθεσε τις περιφέρειες αυτές κάτω από την πυρηνική ομπέλα της Ρωσίας. Το Κίεβο και η Δύση καταδίκασαν τη σχετική τελετή ως φάρσα.

Ουκρανοί στρατιώτες ανακοίνωσαν την κατάληψη με βίντεο μαγνητοσκοπημένο έξω από το κτίριο του δημοτικού συμβουλίου της πόλης στο κέντρο της Λιμάν και αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως αποσύρει στρατεύματα από την περιοχή επειδή «δημιουργείται απειλή να περικυκλωθούν»

Η Λιμάν είχε καταληφθεί το Μάιο από ρωσικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποιούσαν την πόλη αυτή ως κόμβο επιμελητείας και μεταφορών για τις επιχειρήσεις τους στο βόρειο τμήμα της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Η ανακατάληψή της είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης μετά την έναρξη της αντεπίθεσης-αστραπή τον περασμένο μήνα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου.

*Φωτογραφία αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία | Αίτημα για ένταξη στο ΝΑΤΟ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This