Ορκωμοσία νέων Σημαιοφόρων του Πολεμικού Ναυτικού Τάξης 2023 – 10 Κύπριοι απόφοιτοι
Defence Redefined
Published on 29/06/2023 at 18:21

Την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων ΠΝ Τάξεως 2023.

Στην τελετή, παρέστη ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, Αρχιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Γενναδίου ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

Οι νέοι Σημαιοφόροι της Εθνικής Φρουράς, τις επόμενες μέρες θα επιστρέψουν στην Κύπρο, όπου θα δώσουν την νενομισμένη διαβεβαίωση ενώπιον του κ. Υπουργού Άμυνας σε χρόνο και χώρο που θα ανακοινωθεί, ενώ στη συνέχεια θα συνεχίσουν την εκπαίδευση τους στις σχολές εφαρμογής, προκειμένου να εξειδικευτούν στα καθήκοντα που θα αναλάβουν με την ένταξη τους στις Μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

Ορκίστηκαν συνολικά 48 Σημαιοφόροι απόφοιτοι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, 34 από την Ελλάδα, 10 από την Κύπρο, 3 από την Ιορδανία και ένας από το Μαυροβούνιο, ενώ ορκίστηκαν και 29 νέοι Σημαιοφόροι του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, σε ανάρτηση του αναφέρει: “Νέοι Σημαιοφόροι, μόλις σαλπάρατε για τ’ ωραιότερο ταξίδι της ζωής σας! Θα ‘χει φουρτούνες και μπουνάτσες! Πλεύστε «Μεθ’ ορμής ακαθέκτου» έχοντας στην καρδιά σας την Ελλάδα. Και θα νικάτε πάντα. Πίστη και αφοσίωση στις αξίες και παραδόσεις του Πολεμικού Ναυτικού. Ο Αη-Νικόλας στην πλώρη σας! Ο Θεός μαζί σας!” 

Πηγή: ΓΕΕΦ, ΓΕΣ

Διαβάστε επίσης: Ολοκλήρωση Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This