ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ξαναχτίζεται ο Συριακός Στρατός | Δεκάδες χιλιάδες επιστρατεύονται – Σημαντική βοήθεια από Ρωσία και Ιράν
Defence Redefined
Published on 19/10/2020 at 14:38

Τους τελευταίους τρεις μήνες, ο Συριακός Αραβικός Στρατός, έχει επικεντρωθεί στην ενίσχυση των στρατευμάτων του μέσω διαφόρων προσπαθειών πρόσληψης στρατιωτών σε όλη τη χώρα και στον εκμοντερνισμό των οπλικών συστημάτων του.

Σύμφωνα το δίκτυο ΑΜΝ, το οποίο επικαλείται πηγές από την Δαμασκό, ο Συριακός Αραβικός Στρατός, κατάφερε να εντάξει δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στις τάξεις του το 2020, ενισχύοντας παράλληλα και το εξοπλιστικό πρόγραμμα, αφού νέο πολεμικό υλικό παραλήφθηκε από την σύμμαχο Ρωσία. 

Διαβάστε επίσης: Συρία-Άσαντ | Οι ρωσικές βάσεις στη χώρα συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας στην περιοχή

Η ραγδαία εισροή στρατιωτών στις τάξεις των Συριακών δυνάμεων, οφείλεται εν μέρη και στην εύθραυστη εκεχειρία που υπογράφηκε στις 5 Μαρτίου 2020, μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, αφού άνοιξε τον δρόμο για τον Συριακό Στρατό να επικεντρωθεί στην πρόσληψη και ανάπτυξη των δυνάμεών του.

Επιπλέον, με την βοήθεια του Ιράν, αλλά και της Ρωσίας, ο Συριακός Στρατός κατάφερε να εκμοντερνίστεί και να αποκτήσει οπλικά συστήματα τα οποία δεν κατείχε πριν την έξαρση του εμφυλίου το 2011. 

Ήδη από τις 10 Οκτωβρίου, ο Ρωσικός Στρατός, ανέπτυξε στο έδαφος της Συρίας, τουλάχιστον ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας Tor-M2. Νέες δορυφορικές εικόνες αποκάλυψαν ότι μια μεγάλη βάση αεροπορικής άμυνας στη δυτική Χαμά, ενισχύθηκε με συστήματα Pantsir-S1.

Διαβάστε επίσης: TOR M1 | Τα αξιόπιστα SHORAD της Εθνικής Φρουράς

Προστίθεται επίσης, ότι από τις αρχές του Ιουνίου, η Συρία παρέλαβε αριθμό μαχητικών αεροσκαφών MiG-29, αναβαθμισμένης έκδοσης παραπλήσιας με την έκδοση SM της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η Ρωσία εργάζεται επί του παρόντος για να επεκτείνει τη στρατιωτική της παρουσία στη Συρία, ειδικά στο δυτικό τμήμα της χώρας. Νωρίτερα φέτος, επιτεύχθηκε συμφωνία για την ανάπτυξη της αεροπορικής βάσης Hmeimim.

Διαβάστε επίσης: Παραλαβή αναβαθμισμένων MiG-29 για την Συρία

O μετασχηματισμός του Συριακού Στρατού, θα επηρεαστεί θετικά από το τέλος του εμπάργκο όπλων στο Ιράν, που ίσχυε για 13 χρόνια. Το τέλος του εμπάργκο σημαίνει ότι το Ιράν θα μπορεί νόμιμα να αγοράζει και να πωλεί συμβατικά όπλα, συμπεριλαμβανομένων πυραύλων, ελικοπτέρων και αρμάτων μάχης. 

Οι βιομηχανίες αμυντικού εξοπλισμού του Ιράν, έχουν ανοίξει το δρόμο για τις Συριακές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAVs).

Το Ιράν περί τα τέλη του Σεπτέβριου, παρέδωσε στις ναυτικές δυνάμεις των Φρουρών της Επανάστασης (IRGC), δεκάδες νέα, -ιρανικής κατασκευής- μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα και τρία προσφάτως αναπτυγμένα αεροσκάφη κάθετης απογείωσης VTOL (Vertical Take-Off and Landing).

Πέραν αυτού, Το Ιράν και η Συρία συμφώνησαν για την ίδρυση ιρανικού εμπορικού επιμελητηρίου στην πρωτεύουσα Δαμασκό τον επόμενο Ιανουάριο, για την περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών σχέσεων του κρατικού και ιδιωτικού τομέα. 

Επιπλέον, ανώτατος Αξιωματούχος του Γενικού Επιτελείου των Ιρανικών Ένοπλων Δυνάμεων αποκάλυψε στις 23 Σεπτεμβρίου, ότι το Ιράν σχεδιάζει να ενισχύσει την αεροπορική άμυνα της Συρίας, ελέω των εντεινόμενων ισραηλινών επιθέσεων στην Συρία κατά ιρανικών στόχων.

Συρία και Ιράν, είναι πολύ πιθανόν να συνάψουν συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεδομένης και της Ρωσικής προδιάθεσης, για πώληση συστημάτων αεράμυνας S-400 στο Ιράν. 

Ο Συριακός Στρατός, υπέστει βαριές απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό από την επιχείρηση ανακατάληψης εδαφών από τις παραστρατιωτικές οργανώσεις που εδρεύουν στην Επαρχία Ιντλίμπ. 

Παρά τις επιτυχίες και την απελευθέρωση του δυτικού Χαλεπιού, οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασάντ, υπέστησαν σοβαρά πλήγματα, όταν ο τουρκικός στρατός ενεπλάκει στις εχθροπραξίες. 

Διαβάστε επίσης: Ρωσική εκδίκηση | Su-34s ισοπέδωσαν βάση τρομοκρατών σε έδαφος ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ – Φωτογραφίες

Με πληροφορίες από: Southfront / TehranTimes / AMN

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This