ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ρωσική εκδίκηση | Su-34s ισοπέδωσαν βάση τρομοκρατών σε έδαφος ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ – Φωτογραφίες

Defence Redefined
Published on 07/10/2020 at 09:05

Την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, η ρωσική αεροπορία πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή κατά υπόγειων βάσεων του Ισλαμικού Κράτους, σε ελεγχόμενη από τις ΗΠΑ επικράτεια στο βόρειο τμήμα της συριακής επαρχίας Deir ez-Zor.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κανάλι War Gonzo, στις υπόγειες βάσεις βρισκόταν ένας εκ των διοικητών του ΙΚ, ο Abu Qatada, ο οποίος συμμετείχε στην τρομοκρατική επίθεση στις 18 Αυγούστου στην Λευκή Έρημο, εκεί όπου σκοτώθηκε ο Ρώσσος Υποστράτηγος Vyacheslav Gladkikh, ο στρατιωτικός του μεταφραστής και Σύριοι στρατιώτες.

Διαβάστε επίσης: Συρία | Νεκρός Ρώσος Υποστράτηγος μετά από έκρηξη με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (IED)

Ως αποτέλεσμα της αεροπορικής επίθεσης από ζέυγος Su-34, καταστράφηκαν και τα δύο καταφύγια και σκοτώθηκαν περίπου 30 τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του Abu Qatada.

Από την ηγεσία του Διεθνούς Αντιτρομοκρατικού Συνασπισμού, το περιστατικό δεν σχολιάστικε για να εξηγήσει γιατί τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ΙΚ βρίσκονταν ελεύθεροι στο έδαφος που ελέγχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπενθυμίζουμε ότι, ο Ρώσος Υποστράτηγος σκοτώθηκε από έκρηξη νάρκης κοντά στο πετρελαϊκό πεδίο At-Taym νότια του Deir Ez-Zor. 

Δείτε τις εικόνες από την επίθεση: 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This