ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Παραλαβή αναβαθμισμένων MiG-29 για την Συρία
Defence Redefined
Published on 02/06/2020 at 18:50

Ο Συριακός Αραβικός Στρατός (SAA) είναι πλέον σε θέση να επιχειρεί με αναβαθμισμένα MiG 29 τα οποία μπορούν να καταρρίψουν ανάμεσα σε άλλα και εχθρικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που εισέρχονται στην επικράτειά της Συρίας, ανέφερε η ρωσική σελίδα, Avia.Pro την Κυριακή 31/05. Το δημοσίευμα ωστόσο δεν διευκρινίζει ποια έκδοση του αναβαθμισμένου MiG-29 παρέλαβε η Συρία με πηγές να αναφέρουν ότι πρόκειται για παραπλήσια έκδοση με αυτή της SM της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Οι ειδικοί δίνουν προσοχή στο γεγονός ότι ο επανεξοπλισμός της Συριακής Πολεμικής Αεροπορίας μπορεί να δείχνει ότι στο εγγύς μέλλον η Συρία μπορεί να καταστεί μία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής με τα πιο σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη, από την στιγμή που τα MiG-29, ειδικά οι εκσυγχρονισμένες εκδόσεις τους, υπερβαίνουν σημαντικά τις δυνατότητες των μαχητών F-16, τα οποία είναι τα κύρια μαχητικά αεροσκάφη για κάποιες χώρες», αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον αναλυτή της ρωσικής Avia.Pro, η Συρία μπορεί να μην είναι σε θέση να αντιταχθεί σε όλα τα οπλικά συστήματα που διαθέτει στο οπλοστάσιο ο ισραηλινός στρατός, ωστόσο θα έχει ισχυρά τζετ που θα μπορούσαν να κάνουν τις εχθρικές δυνάμεις να σκεφτούν δύο φορές για επίθεση στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία.

«Η Συρία, φυσικά, δεν θα είναι σε θέση να αντιταχθεί στο Ισραήλ, αλλά προφανώς για ορισμένες άλλες χώρες, αυτή μπορεί να είναι η ιδανική κίνηση για να μην παρεμβαίνουν στα εσωτερικά της Συρίας, ειδικά επειδή είναι ακόμα άγνωστο το ποιους πυραύλους θα μπορούσε η Μόσχα να μεταφέρει στην Πολεμική Αεροπορία της Συρίας μαζί με αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη», σημειώνει ο αναλυτής.

Η Συρία έλαβε τη νέα παρτίδα μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 την περασμένη εβδομάδα μετά από τελετή στην μόνιμη βάση του ρωσικού στρατού στην Συριακή Αραβική Δημοκρατία.

Η μεταφορά των μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 θεωρήθηκε ως πιθανή μεταφορά από τη Ρωσική Ομοσπονδία στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) στη Μπενγκάζι. Ωστόσο, αργότερα αποκαλύφθηκε ότι η παράδοση έγινε για λογαριασμό της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας.

Για την ιστορία η Συρία ξεκίνησε την αναβάθμιση περίπου 20 MiG-29 σε συνεργασία με την Mikoyan στην Ρωσία σε έκδοση παραπλήσια με αυτή των MiG-29SM. Επιπλέον πρόσφατα η Συριακή Πολεμική Αεροπορία προμηθεύτηκε αριθμό συλλογών ηλεκτρονικών αντιμέτρων Talisman της εταιρείας Defense Initiatives από την Λευκορωσία.

Το MiG-29, διαθέτει δύο κινητήρες Klimov RD-33 και αναπτύσσει ταχύτητα μέχρι 2.25 Mach. Βρίσκεται ήδη σε υπηρεσία στις Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις, την Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF), την Πολεμική Αεροπορία της Αιγύπτου καθώς και σε αρκετά άλλα έθνη.

Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970, με πρωταρχικό στόχο να αντιμετωπίσει την απειλή των F-15 Eagle και F-16 Fighting Falcon των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και των συμμάχων της. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ο ρόλος του MiG-29 έχει αναβαθμιστεί σε ένα ισχυρό μαχητικό πολλαπλών ρόλων. Είναι εξοπλισμένο με ένα πυροβόλο Gryazev-Shipunov GSh-30-1 30mm και μπορεί να μεταφέρει μέχρι 4 τόνους διάφορων πυρομαχικών.

 

Διαβάστε επίσης:

Συριακός Εμφύλιος | Το χρονικό της αιματηρής σύρραξης

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This