Μ134D Minigun | Το αμερικανικό μυδραλιοβόλο για οχήματα ειδικών επιχειρήσεων, σκάφη ανορθοδόξου πολέμου, ελικόπτερα και άλλες πλατφόρμες – VIDEO
Defence Redefined
Published on 22/03/2023 at 19:32

Το M134D Minigun, χρησιμοποιείται ευρέως από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ καθώς και από τους στρατούς πέραν των 40 κρατών, μεταξύ αυτών και η Τουρκία. Κατασκευάζεται από τις αμερικανικές εταιρείες General Electric και Dillon Aero. 

Το μυδραλιοβόλο ως οπλικό σύστημα έχει αποδείξει τις επιχειρησιακές του δυνατότητες στο πεδίο της μάχης σε μεγάλες συρράξεις όπως στον πόλεμο του Βιετνάμ, του Αφγανιστάν, στον Πόλεμο του Κόλπου και στο Ιράκ. Οι σύγχρονες διαμορφώσεις των όπλων περιστρεφόμενης κάννης, του θρυλικού “Gatling gun”, παρέχουν πραγματικά τεράστια δύναμη πυρός στο πεδίο. 

Διαβάστε επίσης: Η άγνωστη ιστορία των αμερικανικών “Gun Trucks” στον Πόλεμο του Βιετνάμ | VIDEO

Το M134D χρησιμοποιείται σε ειδικές διαμορφώσεις από τον Στρατό, το Ναυτικό και την Αεροπορία των ΗΠΑ. Μπορεί να εκτελέσει πολύ μεγάλο αριθμό των βολών ανά δευτερόλεπτο, κινείται ηλεκτρονικά και με μειωμένη ανάκρουση. Κατά τους κατασκευαστές, μπορεί να ρίξει χωρίς πρόβλημα μέχρι και 1,5 εκατομμύρια σφαίρες. 

Τεχνικά χαρακτηριστικά M134D:

  • Διαμέτρημα: 7,62×51 χιλ
  • Ρυθμός βολής: 3000 βολές / λεπτό, 50 βολές / δευτερόλεπτο
  • Χωρητικότητα γεμιστήρων: 4000
  • Ωφέλιμο βεληνεκές: 1200 μέτρα

Οι ένοπλες δυνάμει των ΗΠΑ τα χρησιμοποιούν ιδιαίτερα στον τομέα των ειδικών επιχειρήσεων. Χρησιμοποιούνται ευρέως από τις ειδικές ομάδες που επανδρώνουν τα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου (Special Warfare Craft Combatan Crew – SWCC), για εναέρια υποστήριξη επίγειων ομάδων από ελικόπτερα όπως το Blackhawk, αλλά και σε οχήματα όπως το MRAP ή το GMV. 

Διαβάστε επίσης: Πολωνία | Παρουσίαση anti – drone συστήματος – VIDEO

Το M134D ουσιαστικά επιτρέπει την δημιουργία πληγμάτων εναντίον ενός στόχου με μεγάλη δύναμη πυρός και την αλλαγή στόχου με μεγάλη ταχύτητα. Η δυνατότητα επανάληψης αυτής της διαδικασίας παρέχει την απαιτούμενη κάλυψη στα επίγεια τμήματα και επιπρόσθετα υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ευρείας γκάμας πυρομαχικών και σύγχρονων οπτικών συστημάτων.

Η Dillon Aero προσφέρει 3 βασικές εκδόσεις: Standard, Hybrid, Marinized. Μπορεί να τοποθετηθεί με τις απαραίτητες τροποποιήσεις και σε απλά εμπορικά οχήματα, ελικόπτερα και πλωτά σκάφη. 

Δείτε παρακάτω το σχετικό VIDEO από το κανάλι AHC στη σειρά Ultimate Weapon, όπου το Minigun κατετάγη στην 9η θέση

Διαβάστε επίσης: EUROSATORY 2022 | Caracal – Η είσοδος της Rheinmetall στα οχήματα ειδικών επιχειρήσεων

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This