ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

”Με Αρετή και Τόλμη” | Η “ΥΔΡΑ” ημέρα και νύχτα “σαρώνει” το Αιγαίο – VIDEO

Defence Redefined
Published on 02/11/2020 at 16:52

Πάνω στο κατάστρωμα της Φ/Γ “ΥΔΡΑ” βρέθηκε η εκπομπή ”Με Αρετή και Τόλμη”, η οποία προβλήθηκε την Κυριακή 01/10 στις 11.30 το πρωί, στην ΕΡΤ2. 

Η φρεγάτα “ΥΔΡΑ” μπορεί να αντιμετωπίσει απειλές από αέρα, θάλασσα αλλά και απειλές ανθυποβρυχιακού τύπου, όπως και κατευθυνόμενα βλήματα. 

Οι φρεγάτες τυπου ‘MEKO – HN200’, έχουν μήκος 117 μέτρα και πλάτος 8/6 μέτρα, με εκτόπισμα 3.350 τόνους. Η “ΥΔΡΑ” διαθέτει στο οπλοστάσιο της 1 πυροβόλο 5 ιντσών/54, 2 συστήματα εγγύς προστασίας Phalanx, 8 Κ/Β Ε/Ε Harpoon, 16 Κ/Β Ε/Α ESSM (Envolved Sea Sparrow Missile) , 2 τριπλούς Τ/Λ Mk32, εκτοξευτής ΗΝ αντιμέτρων και ανάλογο ΗΝ εξοπλισμό. Δύναται να μεταφέρει ένα Ελικόπτερο S-70B-6 Aegean Hawk.

Διαβάστε επίσης: “Με Αρετή και Τόλμη” | Η θρυλική Φ/Γ “ΛΗΜΝΟΣ”, άγρυπνος φύλακας του Αιγαίου – VIDEO

Είναι το πέμπτο πλοίο που φέρει το όνομα “ΥΔΡΑ” στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού και είναι γερμανικής κατασκευής. Είναι η πρώτη φρεγάτα του τύπου και καθελκύθηκε στο Αμβούργο της Γερμανίας τον Ιούνιο του 1991 και παραδόθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό τον Οκτώβριο του 1992. 

Το όνομα του πλοίου προέρχεται από το νησί ΥΔΡΑ, η οποία κατά την διάρκεια της επανάστασης του 1821 διέθεσε τον αξιόλογο στόλο της αποτελούμενο από ελαφριά ιστιοπλοϊκά σκάφη, κάτω από την ηγεσία χαρισματικών Υδραίων Ναυάρχων όπως ο Ανδρέας Μιαούλης που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή ”Με Αρετή και Τόλμη”: 

Διαβάστε επίσης: ”Με Αρετή και Τόλμη” | Τα εντυπωσιακά πλοία Ταχείας Μεταφοράς (ZUBR) σε δράση – VIDEO

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This