Μεταναστευτικό | Σε κατάσταση κρίσης η Κύπρος – Ο ρόλος του Λιβάνου και της ΕΕ
Defence Redefined
Published on 03/04/2024 at 17:55

Σε δηλώσεις του στις 2 Απριλίου σε εκδήλωση του Σωματείου Ανόρθωσης Αμμοχώστου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Είμαστε σε κατάσταση κρίσης στο μεταναστευτικό». 

Νωρίτερα επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητώντας την παρέμβασή της, ώστε να σταματήσουν οι ροές παράτυπων Σύρων μεταναστών από τον Λίβανο. 

Ο ΠτΔ προήδρευσε επίσης την επόμενη μέρα συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου για τις ενέργειες της Κυβέρνησης μετά τις μαζικές αφίξεις Σύρων προσφύγων από τον Λίβανο. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης, αφού υπέδειξε ότι υπάρχει μια σοβαρή κρίση, ειδικότερα, με την εξωτερική διάσταση του θέματος, είπε ότι επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Επιτροπής, την οποία θα συναντήσει και την Κυριακή, ενώ ο Υπουργός Εσωτερικών συζήτησε το θέμα με την αρμόδια Επίτροπο καθώς και με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου. 

Προσθεσε πως λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο Λίβανος είναι μια χώρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύει οικονομικά τόσο για τη διαχείριση του μεταναστευτικού όσο και για τη διαχείριση των εσωτερικών προκλήσεων που έχει η χώρα, αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο, και συμφωνήθηκαν κάποιες ενέργειες και με την Πρόεδρο της Επιτροπής και με την αρμόδια Επίτροπο τις επόμενες των ημερών.

Διαβάστε επίσης: Νίκος Χριστοδουλίδης | Συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Κύπρου

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This