Νίκος Χριστοδουλίδης | Συγκαλεί εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Κύπρου
Defence Redefined
Published on 02/04/2024 at 08:26

Άλλα τρία πλοιάρια με συνολικά 136 παράτυπους μετανάστες εντόπισαν τα ραντάρ της Δημοκρατίας, σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο.

Σκάφη της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας της Κύπρου προσέγγισαν τα πλοιάρια και τα οδήγησαν με ασφάλεια στη μαρίνα Αγίας Νάπας, όπου έγινε η καταγραφή των στοιχείων των μεταναστών και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα στην Κοκκινοτριμιθιά.

Η Αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες ηλικίας 17, 22 και 36 ετών, για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι ήταν οι πλοηγοί των πλοιαρίων. Την Τρίτη οι τρεις θα οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διαταγμάτων κράτησής τους, όπως αναφέρει το ΡΙΚ.

Μετά τη μαζική άφιξη μεταναστών δια θαλάσσης ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συγκάλεσε για το πρωί τη Τρίτης το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας. Θα αξιολογηθεί η κατάσταση και θα εξεταστούν επιπρόσθετα μέτρα για ανακοπή των μεταναστευτικών ροών. 

Όπως μεταδίδεται από το ΡΙΚ, στη συνεδρία θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Εξωτερικών, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Άμυνας, ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Στρατηγική Συμφωνία ΕΕ με την Αίγυπτο – Έμφαση στο μεταναστευτικό – Οικονομική στήριξη 7,4 δις ευρώ

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This