Λόχος Ειδικών Επιχειρήσεων | Εντυπωσιακές εικόνες από βολές των επιλέκτων της Εθνικής Φρουράς – Φωτογραφίες και VIDEO
Defence Redefined
Published on 28/02/2022 at 12:00

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε VIDEO και φωτογραφίες από την εκπαίδευση του Λόχου Ειδικών Επιχειρήσεων των Καταδρομών, όπου διενεργούνται επιχειρησιακές βολές με τυφέκια SCAR.

Το ΓΕΕΦ σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως από 21 έως 24 Φεβρουαρίου 2022, ο Λόχος Ειδικών Επιχειρήσεων (ΛΕΕ), της Διοίκησης Καταδρομών, εκτέλεσε στο πεδίο βολής Αγίου Μοδέστου, επιχειρησιακές βολές από μεσαίες αποστάσεις, σε συνθήκες που προσομοιάζουν αυτές της υλοποίησης της αποστολής τους. Σκοπός των βολών, είναι η επαύξηση της ετοιμότητας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του προσωπικού του ΛΕΕ, με την  συνεχή εκπαίδευση και εξοικείωση με τον ατομικό του οπλισμό. Οι βολές διενεργήθηκαν με τυφέκια Scar L ενισχυμένα με διόπτρες και καταδείκτες λέιζερ.

To βελγικής κατασκευής FN SCAR-L (Special Operations Forces Combat Assault- Rifle-Light) αναπτύχθηκε από την FN Herstal αρχικά για τις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ και είναι διαμετρήματος NATO 5,56 × 45 χιλιοστών. Έχει βάρος 3,3 κιλά και ρυθμό βολής 550-650 βολές/λεπτό. Για τοποθέτηση σκοπευτικών βοηθημάτων το τυφέκιο διαθέτει ράβδο τύπου picatinny.

Διαβάστε επίσης: ΛΟΚ | Οι καταδρομείς της Εθνικής Φρουράς εκπαιδεύονται στα χιόνια

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This