ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Λωρίδα της Γάζας | Άσκηση Παλαιστινίων με ομοιώματα ισραηλινών αρμάτων Merkava – VIDEO
Defence Redefined
Published on 01/01/2022 at 19:08

Μαχητές των παλαιστινιακών φατριών, ολοκλήρωσαν τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις τους, υπό την ονομασία “Al-Rukn Al-Shadid 2” στη Λωρίδα της Γάζας την περασμένη Τετάρτη. 

Όλες οι ένοπλες πτέρυγες των φατριών που εδρεύουν στη Γάζα πλην του Παλαιστινιακού Εθνικού Απελευθερωτικού Κινήματος (Fatah) συμμετείχαν στην ασκήσεις διάρκειας 4 ημερών στο σημείο “al-Qassam martyrs” νότια της λωρίδας της Γάζας.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση από τα πλάνα του δικτύου RUPTLY είναι τα ομοιώματα ισραηλινών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Merkava τα οποία φέρονται επί τροχορόφορας κατασκευής (μεταξύ άλλων οι ερπύστριες τους δεν κινούνται) όπως θα δείτε στο βίντεο στο τέλος του άρθρου, και προφανώς εξυπηρετούν περισσότερο προπαγανδιστικούς παρά επιχειρησιακούς σκοπούς. Πέραν των Merkava εμφανίζονται ομοιώματα οχημάτων μεταφοράς προσωπικού (π.χ Μ113) και όλμοι πιθανόν 82 χιλιοστών Σοβιετικής Προέλευσης.

“Αυτή η εκπαίδευση επιβεβαιώνει ότι η αντίσταση είναι έτοιμη να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους, αν θέλει ο Θεός, και είναι έτοιμη να αποκρούσει οποιαδήποτε επίθεση ή οποιαδήποτε ξαφνική πρόθεση του ισραηλινού εχθρού, και αυτό είναι επίσης ένα μήνυμα για όλους τους ελιγμούς που διεξάγει ο σιωνιστικός εχθρός στη Γάζα”, δήλωσε ο Khaled Mansour, μέλος του Στρατιωτικού Συμβουλίου των Ταξιαρχιών al-Quds. 

Διαβάστε επίσης: Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για τα εμπρηστικά μπαλόνια

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This