ΛΟΚ | Οι Καταδρομείς εκκαθαρίζουν εχθρικό πολυβολείο – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 13/03/2022 at 10:39

Το ΓΕΕΦ δημοσιοποίησε εντυπωσιακές φωτογραφίες από άσκηση εκκαθάρισης εχθρικού πολυβολείου της 31ης Μοίρας Καταδρομών. Η άσκηση των καταδρομέων με αληθινά πυρά κατέδειξε το υψηλό επίπεδο της μονάδας, τόσο σε επίπεδο αξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών αλλά ιδιαίτερα και σε επίπεδο κληρωτών. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΦ, την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, προσωπικό της 31ης Μοίρας Καταδρομών της Διοίκησης Καταδρομών (ΔΚΔ), στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Καταδρομέων στην τακτική χρησιμοποίηση του διατιθέμενου οπλισμού τους, οργάνωσε και εκτέλεσε Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) “Εκκαθάρισης Εχθρικού Πολυβολείου”, στο Πεδίο Βολής Αγίου Μοδέστου.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε αρχικά στην εκκαθάριση και στην συνέχεια στην κατάληψη εχθρικού πολυβολείου, με την εκτέλεση συνδυασμένης ενέργειας 2 ομάδων Καταδρομών και με την υποστήριξη με πραγματικά πυρά από τα διατιθέμενα όπλα υποστήριξης και όλμων 81 χιλ. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, στην άσκηση χρησιμοποιήθηκαν τυφέκια Tavor, πολυβόλα Negev και αντιαρματικά RPG.

Πηγή: ΓΕΕΦ

Διαβάστε επίσης: ΛΟΚ | Απονομή Πράσινου Μπερέ στους νέους Καταδρομείς – Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This