ΑΜΥΝΑ

ΑΜΥΝΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΛΟΚ | Απονομή Πράσινου Μπερέ στους νέους Καταδρομείς – Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 26/11/2021 at 14:35

Πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο Στέλιου Μαυρομμάτη στο Σταυροβούνι, η απονομή του Πράσινου Μπερέ στους νέους καταδρομείς της 2021 ΕΣΣΟ. Η τελετή απονομής του πράσινου μπερέ προκαλεί κάθε χρόνο συγκίνηση και περηφάνια στους νέους καταδρομείς και τις οικογένειες τους καθώς σηματοδοτεί την επίσημη ένταξη τους στην επίλεκτη οικογένεια των Δυνάμεων Καταδρομών. Στα πλαίσια της τελετής πραγματοποιήθηκε επίδειξη από τους καταδρομείς σε διάφορα αντικείμενα όπως διέλευση στίβου μάχης και ορεινό αγώνα.

Στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, ανέφερε πως οι νέοι καταδρομείς αποδεικνύουν ότι οι νέοι διαθέτουν ήθος και αγάπη προς την πατρίδα, και κυρίως στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, όπως έπραξαν και οι προηγούμενες γενιές. Συμπλήρωσε πως η ιστορία έχει αποδείξει από τους Μυρμιδόνες του Αχιλλέα, στους Εύζωνες των Βαλκανικών πολέμων και στους καταδρομείς του Πενταδακτύλου ότι αποτελούν την αιχμή του δόρατος, έτοιμοι σε κάθε στιγμή να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τον εχθρό. Ακολούθως αναφέρθηκε στις προκλητικές τουρκικές ενέργειες στην περιοχή μας και την ανάγκη αναβάθμισης των επιχειρησιακών δυνατοτήτων της Εθνικής Φρουράς.

Το Υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε εντυπωσιακό φωτογραφικό υλικό από την απονομή του Πράσινου Μπερέ και τις επιδείξεις των νέων καταδρομέων.

Πηγή: Υπουργείο Άμυνας

Διαβάστε επίσης: ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ 2021 | Ολοκληρώθηκε η άσκηση περιπόλων μάχης των Εφέδρων Καταδρομέων – Φωτογραφίες

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ
[gs-fb-comments]
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This