Λιμενικό Σώμα | Προειδοποιητικοί πυροβολισμοί κατά ύποπτου σκάφους – Τουρκική προβοκάτσια;
Defence Redefined
Published on 11/09/2022 at 12:48

Σε προειδοποιητικές βολές προχώρησε το Λιμενικό Σώμα κατά τουρκικού σκάφους με σημαία Κομορών, το οποίο εισήλθε ύποπτα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Η τουρκική πλευρά έχει δημοσιοποιήσει σχετικό VIDEO, το φορτίου του συγκεκριμένου σκάφους δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ενώ το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα.

Στην ανακοίνωση του το Λιμενικό Σώμα αναφέρει πως μεσημβρινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης εντόπισε το Ro-Ro πλοίο “ANATOΛΙΑΝ” σημαίας Κομόρες, στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά ν. Λέσβου, να κινείται ύποπτα εντός εθνικών χωρικών υδάτων έχοντας πορεία βόρεια του νησιού.

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος του εν λόγω πλοίου αφού ενημερώθηκε από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., να σταματήσει την πορεία του προκειμένου να του διενεργηθεί έλεγχος, αυτός δεν συμμορφώθηκε, κινούμενος παράλληλα προς τα τουρκικά παράλια. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικές βολές σε ασφαλή τομέα, χωρίς ωστόσο το ανωτέρω πλοίο να σταματήσει, εισερχόμενο σε τουρκικά χωρικά ύδατα και κινούμενο προς τα τουρκικά παράλια.

Ταυτόχρονα, για το περιστατικό με το ανωτέρω πλοίο ενημερώθηκαν εγγράφως από το Κέντρο Επιχειρήσεων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. οι τουρκικές Αρχές, προκειμένου για τις δικές τους ενέργειες.

Διαβάστε επίσης: Λιμενικό Σώμα | Αεροδιακομιδή μητέρας και ανήλικου κοριτσιού στη θαλάσσια περιοχή Μάλτας – Δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This