Λιμενικό Σώμα | Αεροδιακομιδή μητέρας και ανήλικου κοριτσιού στη θαλάσσια περιοχή Μάλτας – Δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης
Defence Redefined
Published on 08/09/2022 at 14:38

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε η τετράχρονη που είχε χάσει τις αισθήσεις της μετά από διάσωση στη θαλάσσια περιοχή ευθύνης της Μάλτας, για την αεροδιακομιδή της οποίας κινητοποιήθηκε το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα.

Συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες της Τρίτης, ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από το αντίστοιχο κέντρο της Μάλτας (R.C.C. ΜΑΛΤΑΣ) ότι το Φ/Γ πλοίο «BBC PEARL» σημαίας ANTIGUA BARBUDA διέσωσε εξήντα τρεις (63) αλλοδαπούς από ακυβέρνητο σκάφος σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας.

Ο πλοίαρχος του ανωτέρω Φ/Γ πλοίου και ενώ συνέχιζε να πλέει σε περιοχή ευθύνης αρμοδιότητας Μάλτας, αιτήθηκε από το Rescue Coordination Centre (RCC) Μάλτας την αποβίβαση δύο εκ των διασωθέντων λόγω απώλειας των αισθήσεων τους.

Στη συνέχεια το RCC Μάλτας αιτήθηκε την συνδρομή του Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. το οποίο επικοινώνησε με τον πλοίαρχο του «BBC PEARL». Ο ανωτέρω πλοίαρχος αιτήθηκε την αποβίβαση μίας 4χρονης αλλοδαπής, ενώ ενημέρωσε ότι το έτερο άτομο ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο όπως εκτρέψει την πορεία του σε περιοχή ευθύνης Ελλάδας προκειμένου μειωθεί ο χρόνος παραλαβής της ασθενούς από το ελικόπτερο.

Η τετράχρονη, η οποία δεν είχε τις αισθήσεις της, και η μητέρα συνοδός της, παρελήφθησαν από το ελικόπτερο, 50 ν.μ. νότια της Παλαιόχωρας ν. Κρήτης και μεταφέρθηκαν στο ελικοδρόμιο του Νοσοκομείου Χανίων, όπου από τους θεράποντες ιατρούς διαπιστώθηκε ο θάνατος της ανήλικης. Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή

Διαβάστε επίσης: Λιμενικό Σώμα | Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος HERON 1 σε υπηρεσία

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This