Κύπρος | Υπογραφή Συμφωνίας με ΗΠΑ για παροχή υπηρεσιών διοικητικής μέριμνας σε πλοία – VIDEO και Φωτογραφίες
Defence Redefined
Published on 20/09/2022 at 17:00

Η Κυπριακή Δημοκρατία και ΗΠΑ υπέγραψαν τη Δευτέρα τη Διμερή Συμφωνία «Acquisition and Cross – Servicing Agreement – ACSA», η οποία αφορά στην ανταλλαγή υπηρεσιών Διοικητικής Μέριμνας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και των ΗΠΑ.

Η τελετή υπογραφής της Συμφωνίας πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη και της Πρέσβειρας των ΗΠΑ Judith Garber, στο πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού USNS YUMA (κατηγορίας expeditionary fast transport Τ – EPF 8), το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της Λεμεσού.

Στην τελετή παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης και οι Αξιωματικοί που συμμετείχαν σε προγράμματα εκπαιδεύσεων στις ΗΠΑ στα πλαίσια του προγράμματος IMET.

Διαβάστε επίσης: Πρόγραμμα στρατιωτικής εκπαίδευσης ΗΠΑ για την Κυπριακή Δημοκρατία | Αυτοί είναι οι στόχοι του

Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χαράλαμπος Πετρίδης, στην ομιλία του χαιρέτισε την απόφαση για άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κυπριακή Δημοκρατία, ευχαρίστησε τις ΗΠΑ και ανέφερε πως η συγκεκριμένη απόφαση θα συμβάλει στην προώθηση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο. Αναφέρθηκε επίσης σε περαιτέρω εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγή: ΥΠΑΜ, ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Εθνική Φρουρά | Συνεκπαίδευση με μονάδες ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ και της Ελλάδας – VIDEO και Φωτογραφίες

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This