Κύπρος | Το Βρετανικό ΥΠΑΜ και η Ρωσία παρουσίασαν χάρτες με διχοτομημένη την Κυπριακή Δημοκρατία
Defence Redefined
Published on 29/03/2022 at 16:30

Αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο που παρουσίασε το υπουργείο Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας για να καταδικάσει την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, καθώς εκεί απεικονίζεται η μισή Κύπρος, χωρίς τις κατεχόμενες περιοχές.

Το θέμα δεν πέρασε απαρατήρητο από το τ/κ ΜΜΕ, τα οποία έσπευσαν να ερμηνεύσουν το βίντεο ως “την πρώτη φορά που ένας επίσημος φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου απεικόνισε την Κύπρο ως διχασμένη και αποδέχτηκε την πραγματικότητα”.

Στο βίντεο, το οποίο δημοσιεύτηκε στους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (ΜΚΔ) του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναβοσβήνουν οι σημαίες των χωρών που καταδικάζουν την εισβολή. Ωστόσο, στο βίντεο δεν περιλαμβάνονται ούτε τα κατεχόμενα αλλά ούτε και οι Βρετανικές Βάσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνέχεια, μετά την κατακραυγή, το βίντεο αφαιρέθηκε από τους λογαριασμούς των ΜΚΔ.

Είναι η δεύτερη φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται διχοτομημένη, καθώς η Μόσχα κυκλοφορεί χάρτη με της 48 “εχθρικές” χώρες, όπου στην Κύπρο φαίνεται να υπάρχουν δύο κράτη, το ελληνικό “εχθρικό” και το “ουδέτερο” των Κατεχομένων. Πρόκειται για μία “μαύρη” λίστα με χώρες που έχουν προχωρήσει σε μη φιλικές ενέργειες προς τη Ρωσία, το οποίο έχει εγκριθεί από τη ρωσική κυβέρνηση με το σχετικό διάταγμα να έχει ήδη υπογραφεί.

Ειδικότερα η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ενέκρινε έναν κατάλογο ξένων κρατών και εδαφών που διαπράττουν μη φιλικές ενέργειες κατά της Ρωσίας, των εταιρειών και των πολιτών της και πάνω σε αυτή τη βάση θα προχωρήσει σε κυρώσεις όπως τον περιορισμό της χορήγησης βίζας.

Να σημειωθεί ότι ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, έχει αναφέρει την λεγόμενη “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” σε δηλώσεις του δύο φορές πριν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης: Προκλητική Δήλωση Λαβρόφ | Αναφορά σε “ΤΔΒΚ” λόγω… Ντονμπάς

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This