Προκλητική Δήλωση Λαβρόφ | Αναφορά σε “ΤΔΒΚ” λόγω… Ντονμπάς
Defence Redefined
Published on 25/02/2022 at 12:52

Αναφορές στην “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου”, που χρησιμοποιεί η Τουρκία για το κατεχόμενο από τον στρατό της τμήμα της Κύπρου χωρίς να προτάξει το “so called” (ούτω καλούμενη), έκανε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, τις προηγούμενες μέρες, προκειμένου να δικαιολογήσει τη ρωσική παρέμβαση στην Ουκρανία και την απόσχιση – ανακήρυξη της ανεξαρτησίας των δύο περιοχών της, που βρίσκονται υπό την κατοχή των φιλορώσων αυτονομιστών.

Αρχικά, στις 21 Φεβρουαρίου, στο Κρεμλίνο, κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας υπό τον Πούτιν, επιχειρηματολογώντας υπέρ της απόφασης για αναγνώριση από τη Μόσχα των “Λαϊκών Δημοκρατιών” του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, ο Λαβρόφ είπε:

“Η μόνη σύγκρουση όπου το ένα από τα μέρη αρνείται να μιλήσει με το άλλο, και αυτό υποστηρίζεται πλήρως από τη Δύση, είναι η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία. Πάρτε την Κύπρο: Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, υπάρχει διαπραγματευτική διαδικασία, μεσολαβούν τα Ηνωμένα Έθνη. Πάρτε ακόμη και το Μάλι, όπου οι Γάλλοι έχουν τώρα προβλήματα, η κυβέρνηση μιλάει με τους αντάρτες. Το ίδιο ισχύει και στην Αιθιοπία. Βελιγράδι – Πρίστινα, υπάρχει διάλογος υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και όλοι προσπαθούν να βοηθήσουν”.

Η δεύτερη αναφορά έγινε την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Σύμφωνα με ανάρτηση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Λαβρόφ ανέφερε:

“Κοιτάξτε την Κύπρο. Η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” έχει ανακηρυχθεί μονομερώς στον βορρά. Αρνείται να συμμορφωθεί με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αλλά κανείς δεν αρνείται στους εκπροσώπους της Βόρειας Κύπρου το δικαίωμα να συμμετάσχουν στον διάλογο.”

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ – Ρωσία | Ο Άντονι Μπλίνκεν ακυρώνει τη συνάντησή του με τον Σεργκέι Λαβρόφ

 

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This