Κηδεύτηκε ο Αστυνομικός Ανδρέας Πολυκάρπου που ήταν αγνοούμενος από το 1964
Defence Redefined
Published on 19/06/2022 at 17:21

Αφού ταυτοποιήθηκαν τα οστά του με τη μέθοδο DNA, κηδεύτηκε με τις πρέπουσες τιμές ο Αστυνομικός 1827, Ανδρέας Πολυκάρπου. Η κηδεία έγινε την Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στην Πόλη Χρυσοχούς. Τον επικήδειο λόγο για τον ήρωα εκφώνησε ο Αρχηγός Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Ο για 58 χρόνια αγνοούμενος Αστυνομικός, όπως ανέφερε στον επικήδειο λόγο του ο Αρχηγός Αστυνομίας, γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1939 στην Αγία Μαρίνα Χρυσοχούς και αφού αποφοίτησε από την Αμερικάνικη Ακαδημία τον Ιούνιο 1958 ακολούθησε σπουδές στο Λονδίνο. Ενεγράφη στην Αστυνομία στις 27 Ιανουαρίου 1964 σε ηλικία μόλις 25 ετών και υπηρετούσε στην Τακτική Εφεδρική Μονάδα (ΤΕΜ) στον αστυνομικό σταθμό Σταυρού Αμμοχώστου, είπε. 

Στις 19 Μαΐου του 1964 βρισκόταν με άδεια απουσίας και με το προσωπικό του αυτοκίνητο επισκέφτηκε το λατρεμένο του χωριό. Την επόμενη ημέρα , 20 Μαΐου 1964, είπε ο κ. Παπαθεοδώρου, αναχώρησε με πολιτική περιβολή, έχοντας βέβαια, εντός του αυτοκινήτου του την αστυνομική του στολή, για να παρουσιαστεί για καθήκον στον αστυνομικό σταθμό όπου υπηρετούσε, στην Αμμόχωστο χωρίς ωστόσο να δώσει ποτέ το παρών του. 

Δεν εμφανίστηκε, ούτε και την επόμενη ημέρα, 21 Μαΐου του 1964, στο ΒΜΗ στην Αγλατζιά, σε εκπαίδευση όπως αναμενόταν. Πρόσθεσε πως για πολλά χρόνια όλοι αγωνιούσαν και προσπαθούσαν να συλλέξουν πληροφορίες, για την εξακρίβωση της τύχης του χωρίς αποτέλεσμα. Η μάνα, ο πατέρας, ο αδερφός σου είπε, «έφυγαν από την ζωή με το κενό της απουσίας σου και με την ελπίδα ότι θα σε ξαναέβλεπαν, πως θα ξανανταμώνατε όλοι μαζί ευτυχισμένοι, όπως παλιά. Και όμως δεν συναπαντηθήκατε ποτέ». 

Τα οστά του Πολυκάρπου, ανευρέθηκαν σε ομαδικό τάφο, στην περιοχή του τουρκοκυπριακού χωριού Χαμίτ- Μάντρες και ταυτοποιήθηκαν προσφάτως με τη μέθοδο του DNA , επιβεβαιώνοντας το χειρότερο σενάριο. Από εκείνη τη στιγμή ο Αστυνομικός 1827 Ανδρέας Πολυκάρπου, περνά στο βάθρο της αιωνιότητας ως ήρωας της κοινότητας Αγίας Μαρίνας Πόλης Χρυσοχούς, ως ήρωας της Κύπρου. 

Απευθυνόμενος στον ήρωα Ανδρέα Πολυκάρπου ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε πως οδηγός του σε όλη του την πορεία ήταν η μόρφωση του η γνώση του ο εξαίρετος χαρακτήρας του οι αρχές και οι αξίες με τις οποίες τον γαλούχησαν ο πατέρας του ο Πολύκαρπος και η μητέρα του Αλεξάνδρα όπως επίσης και τα βαθιά δημοκρατικά του πιστεύω και η απαραίτητή προσήλωση του στις αρχές της νομιμότητας. 

Πηγή: pafoslive.com.cy

Διαβάστε επίσης: Χαράλαμπος Πετρίδης | Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας στην παρουσίαση του Λευκώματος “Ο ήρωας Τάσος Μάρκου”

NEWSLETTER SUBSCRIPTION

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This