ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Ισραήλ – Λωρίδα της Γάζας | Απολογισμός θυμάτων – Infographics
Defence Redefined
Published on 15/05/2021 at 09:03

Ο ΟΗΕ ανέφερε στις 14 Μαΐου 2021, ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, περίπου 10.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους στη Λωρίδα της Γάζας “εξαιτίας των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών” μεταξύ της Χαμάς και του ισραηλινού στρατού. 

Tο Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του τόνισε πως οι ισραηλινές αρχές και οι παλαιστινιακές ομάδες πρέπει αμέσως να επιτρέψουν στον ΟΗΕ και σε ανθρωπιστικούς εταίρους του να φέρουν καύσιμα, τρόφιμα και ιατρικά εφόδια και να αναπτύξουν ανθρωπιστικό προσωπικό. “όλα τα μέρη πρέπει πάντα να τηρούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και το δίκαιο ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, πρόσθεσε. 

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ – Γάζα | Όλες οι εξελίξεις από τις εχθροπραξίες – Νεκροί, τραυματίες και κλιμάκωση της έντασης – ΧΑΡΤΗΣ

Επανέλαβε επίσης την έκκληση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για άμεση αποκλιμάκωση στη Γάζα και το Ισραήλ. 

Σύμφωνα με τους τελευταίους απολογισμούς, τουλάχιστον 122 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 31 παιδιών και 20 γυναικών, έχουν σκοτωθεί και 900 άλλοι έχουν τραυματιστεί στη συνεχιζόμενη επίθεση του Ισραήλ εναντίων στόχων της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ (IJ) στην Λωρίδα της Γάζας. 

Από πλευράς Ισραήλ εννέα Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί – οκτώ από αυτούς σε επιθέσεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα συμπεριλαμβανομένου ενός 6-χρονου παιδιού- και ενός στρατιώτη, ενώ σύμφωνα με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν τραυματιστεί 523 άτομα. 

Δυστυχώς τις επόμενες ημέρες τα θύματα αναμένεται να αυξηθούν καθώς οι εχθροπραξίες δεν έχουν σταματήσει.

Με πληροφορίες από: ΚΥΠΕ, news.un.org, idf.il

Διαβάστε επίσης: Τουλάχιστον 1.750 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας σε τέσσερις ημέρες, 650 θέσεις έπληξε το Ισραήλ

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΕ NEWSLETTER

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Pin It on Pinterest

Share This